Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promocija knjige odbjeglog liječnika

Dr. Šimić: Spasite pacijenta pa vam kaže da ste to napravili zbog pršuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki kardiokirurg, kojeg je sud u Rijeci osudio na devet i pol godina zatvora zbog primanja mita, te koji je prije izricanja kazne pobjego u BiH, održao je u Sarajevu promociju knjige 'Osuđenik sa srcem u rukama'.

Nakon uložene žalbe Šimićeva je kazna smanjena na pet godina, ali on se odbija vratiti u Hrvatsku. Kako piše Sarajevo-x.com u knjizi 'liječnik bjegunac' tvrdi kako mu je cijeli postupak u Hrvatskoj namješten te kako zbog toga ne želi u Hrvatskoj služiti kaznu. Šimić je uložio žalbu Ustavnom sudu i još uvijek očekuje njegovu odluku. Ne bude li zadovoljan ni tom odlukom, najavio je tužbu međunarodnom sudu za ljudska prava. Sud u Rijeci, s druge je strane od BiH zatražio da se, u skladu s najnovim dogovorima dvije zemlje, Šimić tamo procesuira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekskluzivno: Dok ga policija traži kod kuće, Ognjen Šimić pobjegao u Sarajevo Slika nije dostupna Branitelji otkazali Šimiću, odgođena glavna rasprava

'Jeste vi bili tijekom rata u Sarajevu? Jeste se bojali? Kad ste vi mogli sve to preživjeti, zbog čega bih se ja sad trebao bojati zatvora', kazao je Šimić novinarima na promociji knjige, na kojoj je između ostalog pokazao dvije prezentacije, snimke operacije srca koju je obavio u Hrvatskoj.

'Nakon ovako osjetljive operacije, nakon što zbrinete pacijenta i spasite mu život, on se nakon pet godina pojavi i kaže da ste sve to uradili zbog jednog pršuta', požalio se Šimić okupljenima.

Urednik knjige, pisac i novinar, Ahmed Burić kazao je kako je svako društvo u kojem stručnjak kakav je Ognjen Šimić ne radi svoj posao, društvo koje je na gubitku.

Damir Uzunović iz izdavačke kuće koja je izdala knjigu kazao je kako cilj izdavača nije arbitraža, već omogućavanje Šimiću da kaže svoju stranu priče.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene