Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predaja imovinskih kartica

Doznajte tko bi mogao biti najbogatiji saborski zastupnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točno u ponoć saborskim zastupnicima, ali i novim članovima Vlade istječe rok za podnošenje imovinskih kartica. Novi obrazac sličan je starom. Samo ovaj put za netočne podatke, uz novčane kazne prijeti im razrješenje, pa i prijedlog za ostavku.

Od prisege je prošlo mjesec dana, imovinske kartice već su ispisane, a rok za podnošenje ističe u ponoć.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pitanje budućnosti RH Zoran Milanović otkriva ''vojnu tajnu'': Na ovo se čeka već neko vrijeme Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora?

'Ja imam informaciju da su gotovo svi podnijeli. Nemam, nikakvu osobu koja bi bila posebno atraktivna a da nije podnijela', rekao je Mate Kačan, predsjednik povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa.

>> Arsen Bauk otkriva tajnu formulu kako uštedjeti 600.000 kuna

Jedan od rekordera u Saboru mogao bi biti splitski gradonačelnik i njegova sestra. Željko Kerum u prijašnjoj kartici je prijavio dva zemljišta, dvije kuće s vrtom u Solinu, jedna kuća u Podstrani, zgradu i dvorište u Splitu, kuću i vrt na Čiovu, kuću u Splitu, dvije kuće po tisuću kvadrata u Zagrebu, hotel u Podstrani, 100.000 kuna u pokretninama, pozamašnu štednju, ali i udjele u tvrtkama.

'Bilo bi loše kad ne bi bio najbogatiji zastupnik. Mislim da sam ovoj državi platio najmanje 500 milijuna kuna više poreza, zašto ne bi bio i najbogatiji zastupnik', rekao je Kerum.

Imovinu je u petak prijavio i prvi svećenik u Saboru, don Ivan Grubišić. 'Nemam ni milijuna ni parcela ni kuća', kazao je. Kartica Jadranke Kosor ostala je gotovo ista. Auto je prodala, ali broševi čiju su joj vrijednost spočitavali politički oponenti očito ne smatra vrijednim jer pokretna imovina joj se nije povećala. Porasla je jedino ušteđevina, 400 tisuća kuna i 11 tisuća eura.

Novi predsjednik Sabora Boris Šprem naveo je dva stana u Zagrebu, njivu na Vrbniku, dva Ford Focusa, 40.000 kuna vrijedne slike, 25.000 eura štednje i udio u PBZ novčanom fondu.

Novi obrazac prilično je sličan starom. Ukoliko ga svi ne podnesu može se izreći kazna od opomene do novčane sankcije, a može se po novom zatražiti razrješenje ili ostavka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene