Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje!

U većini zemlje i danas je bilo umjereno do pretežno oblačno, ponegdje djelomice sunčano, ali opet uz promjenjivu naoblaku.

Mjestimice je palo i malo kiše, uglavnom u gorju te na sjevernom Jadranu. Samo je na jugu opet većim dijelom prevladavalo vedro. Ondje su i danas zabilježene najviše temperature. U 14 sati u Metkoviću je izmjereno 28, na Hvaru i Mljetu 27, a u Komiži 26 stupnjeva. Drugdje je bilo manje toplo, čak i svježe. Primjerice u Zadru, nešto sjevernije u 14 sati 21 stupanj, a u Rijeci istodobno tek 19 stupnjeva. Slično je bilo i u unutrašnjosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

>> Vremenska prognoza

I dalje smo pod prevladavajućim utjecajem anticiklone, u polju nešto povišenog tlaka, no po visini će još povremeno pritjecati i vlažan, nestabilan zrak pa se tako mjestimice može očekivati i malo kiše.

Jutro djelomice ili pretežno sunčano, no uz promjenjivu naoblaku. Najviše oblaka bit će u istočnim i južnim predjelima gdje bi mjestimice već prijepodne moglo pasti i malo kiše, a lokalno je moguć i pokoji pljusak. Na kontinentu će se mjeriti od 10 do 13 stupnjeva, u gorju oko 5, a duž Jadrana se tijekom jutra minimalna temperatura očekuje između 14 i 19 stupnjeva. Pri tom će na moru još puhati umjerena i jaka bura te sjeverozapadnjak.

I poslijepodne u središnjim krajevima bit će pretežno, a u Slavoniji djelomice sunčano, posvuda uz promjenjivu naoblaku. I dok je na istoku kratkotrajna kiša moguća tijekom cijelog dana, zapadnije se kiša očekuje uglavnom prema večeri. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a najviša dnevna temperatura bit će između 21 i 24 C°.

Djelomice sunčano s umjerenom naoblakom sutra i u gorju, dok će na sjevernom Jadranu većim dijelom prevladavati vedro. Puhat će umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak pri čemu najviša dnevna temperatura može porasti do 25 stupnjeva. U gorskoj Hrvatskoj oko 20 C°.

Jake bure isto tako može biti i u Dalmaciji, no puhat će i sjeverozapadnjak. Bit će djelomice sunčano, a uz promjenjivu naoblaku, kao i ujutro, poslijepodne može biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova. U najtoplijem dijelu dana mjerit će se između 23 i 26 stupnjeva. More je svježe, danas većinom između 21 i 23 stupnja, na Krku samo 20, u Šibeniku tek 19 stupnjeva.

Vrijednost UV indeksa u većini zemlje sutra bit će visoka, samo na jugu, gdje se očekuje više oblaka, UV indeks bit će umjeren. Od nedjelje se posvuda očekuje djelomice ili pretežno sunčano, uglavnom suho te svakim danom sve toplije vrijeme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene