Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno odvjetništvo objavilo je izvješće o svim kaznenim postupcima koji su zbog ratnih zločina počinjenih na širem području Vukovara vođeni ili su još uvijek u tijeku pred sudovima u Vukovaru i Osijeku, Beogradu i Haagu.


"Zbog teških povreda međunarodnog ratnog i humanitarnog prava na širem području Vukovara kao i samog grada Vukovara, županijska državna odvjetništva u Vukovaru i Osijeku su od 1991. godine pokrenula kaznene postupke protiv većeg broja osoba. U najvećem broju slučajeva postupci su vođeni ili se još uvijek vode protiv pripadnika bivše Jugoslavenske narodne armije, pripadnika teritorijalne obrane kao i pripadnika vojnih i paravojnih snaga tzv. Republike Srpske Krajine, a odnose se na zločine počinjene na području Republike Hrvatske odnosno na zločine počinjene na štetu hrvatskih građana izvan njezinog državnog područja", navodi se u izvješću DORH-a.

Vezani članci Spomen-obilježje poginulim ruskim novinarima Kaznene prijave zbog ubojstva ruskih novinara prije 30 godina: Izrešetali im automobil pa ih dokrajčili hicima iz pištolja Rodni list Muškarcu na rodnom listu upisali da je Vukovar - u Srbiji, oglasili se iz Grada: "Protiv službenika je pokrenut disciplinski postupak"

Cjelokupno izvješće s pregledom svih slučajeva pročitajte u nastavku:

VUKOVAR Ratnizlocin 13112017 by Anonymous vLUGzr on Scribd