Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon više od 130 godina

DORH mijenja sustav praćenja kaznenih predmeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U narednih godinu dana Državno odvjetništvo u potpunosti bi trebalo napustiti više od 130 godina star sustav praćenja kaznenih predmeta i prijeći na novi digitalni, razvijen u suradnji s tvrtkom IBM i uz financijsku pomoć stranih partnera.

Novi sustav, do sada uveden u Zagrebu, Karlovcu, Zlataru i Puli, pomoći će u postizanju veće učinkovitosti državnog odvjetništva, kazao je danas predstavljajući tzv. Case Tracking System glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. Dodao je da će se njegovom primjenom napustiti stari sustav državnoodvjetničke evidencije koji se na isti način koristi od 1875.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi Hladna fronta dolazi do Hrvatske Poruke stižu na mobitele Snijeg, olujni vjetar, mećava, zapusi! Civilna zaštita upozorava na veliku promjenu vremena koja stiže noćas

Sustav će u svakom trenutku menadžmentu državnog odvjetništva omogućavati uvid u stanje spisa, kvalitetniji nadzor nad radom državnih odvjetnika te olakšati administraciju i pristup informacijama, ustvrdio je Bajić. Uz glavnog državnog odvjetnika sustav su predstavili veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj Robert Bradtke, direktor IBM-a za Hrvatsku Mario Perica i ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene