Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U narednih godinu dana Državno odvjetništvo u potpunosti bi trebalo napustiti više od 130 godina star sustav praćenja kaznenih predmeta i prijeći na novi digitalni, razvijen u suradnji s tvrtkom IBM i uz financijsku pomoć stranih partnera.


Novi sustav, do sada uveden u Zagrebu, Karlovcu, Zlataru i Puli, pomoći će u postizanju veće učinkovitosti državnog odvjetništva, kazao je danas predstavljajući tzv. Case Tracking System glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. Dodao je da će se njegovom primjenom napustiti stari sustav državnoodvjetničke evidencije koji se na isti način koristi od 1875.

Vezani članci Kiša u Zagrebu, ilustracija Stiže kraj lijepom vremenu: Već u noći s utorka na srijedu dolazi promjena koja će obilježiti ostatak tjedna, moglo bi biti i jačeg nevremena Vili Beroš Na sastanku Beroša sa liječnicima zaključeno da će se problemi riješiti: "Obećao je da će na tome itekako poraditi, svi će dobiti potvrdu“

Sustav će u svakom trenutku menadžmentu državnog odvjetništva omogućavati uvid u stanje spisa, kvalitetniji nadzor nad radom državnih odvjetnika te olakšati administraciju i pristup informacijama, ustvrdio je Bajić. Uz glavnog državnog odvjetnika sustav su predstavili veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj Robert Bradtke, direktor IBM-a za Hrvatsku Mario Perica i ministar pravosuđa Ivan Šimonović.