Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Škola plaća odštetu

Donesena prva pravomoćna presuda zbog mobinga u školi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donesena je prva pravomoćna presuda zbog mobinga u hrvatskom školstvu. Nakon što je profesorica fizike u zadarskoj Poljoprivrednoj školi tužila ravnatelja zbog uznemiravanja i vrijeđanja, sud je odlučio u njezinu korist. A odštetu je platila - škola.

Pravda je u njezinim rukama. Za nju se izborila tužbom zbog povrede dostojanstva na radnom mjestu. Sada već umirovljeni ravnatelj, tvrdi, vrijeđao je pred kolegama. 'Da ne znam raditi svoj posao, da sam nikakav radnik, da ne znam brojiti do 5, da ponovim što je to gravitacija. Rekao mi je da sam upravo ja ta crna mrlja škole', prepričava Jelena Lenkić Pilko.

Pročitajte i ovo Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Poznat motiv Otkriveno zašto je 12-godišnjak u Finskoj pucao na djecu iz razreda Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu

Sve je počelo nakon što je u jednom razredu na kraju školske godine zaključila 11 jedinica, što inspekcija, tvrdi, nije osporila. Ali zato jest ravnatelj kojemu je baš tada isticao mandat pred mirovinu, a Jelena je pokazivala ambicije za to radno mjesto. Zbog stresa je završila na bolovanju, a onda su počela stizati pisma.

Zbog mobinga psihički oboljela i doživjela moždani udar, napokon prijavila šeficu

Umirovljeni ravnatelj slučaj nije htio komentirati, kao ni nova ravnateljica škole. Sindikat presudu smatra opravdanom. 'Teško mi je bilo, jako sam se loše osjećala, bila je to jedna mučna atmosfera', kaže Jelena.

Zbog mobinga je dobila 10 tisuća kuna odštete. I to od škole u kojoj je - i dalje zaposlena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene