Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Donesen pravilnik o ekonomičnosti potrošnje goriva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica Marina Matulović-Dropulić danas je po Zakonu o zaštiti okoliša donijela Pravilnik o dostupnosti podataka o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisiji CO2 novih osobnih automobila, koji stupa na snagu 29. studenoga 2007.

"Pravilnikom se propisuju sadržaj podataka i način informiranja potrošača o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisiji CO2 novih osobnih automobila koji su stavljeni na tržište u Hrvatskoj radi prodaje ili davanja u 'leasing', te sadržaj i način izradbe vodiča o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisiji CO2", navodi Ministarstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potvrđeno je Vlada objavila nove cijene goriva Ekološki incident u Velikoj Gorici - 1 prekršajne prijave Ekološki incident! Gorivo izlijevali u sustav odvodnje, ali uvjeravaju da zagađenja nije bilo: "Osjetili smo miris"

Dobavljač je obvezan za svaki model novog osobnog automobila koji stavlja na tržište u Hrvatskoj radi prodaje ili davanja u "leasing" izraditi oznaku ekonomičnosti potrošnje goriva i emisije CO2. 

Tu oznaku prodavač treba vidljivo istaknuti na prodajnom mjestu na svaki model, odnosno u neposrednoj blizini svakog modela novog osobnog automobila izloženog radi prodaje ili davanja u "leasing".

Prodavač osobnih automobila obvezan je za svaku marku automobila na plakatu ili zaslonu prikazati podatke o službenoj potrošnji goriva i službenoj specifičnoj emisiji CO2 svih tipova, varijanata i izvedaba novih osobnih automobila koji su izloženi, ponuđeni na prodaju ili za davanje u "leasing" na tom prodajnom mjestu ili preko njega.

Dobavljač je radi izradbe vodiča obvezan najkasnije do 1. veljače tekuće godine središnjem tijelu državne uprave nadležnom za sigurnost prometa na cestama dostaviti sve potrebne podatke. 

Dobavljač mora osigurati da sva promidžbena literatura sadrži podatke o službenoj potrošnji goriva i službenoj specifičnoj emisiji CO modela novih osobnih automobila na koje se odnosi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene