Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otočje je tada posjetio Joseph Cinque, koji je predstavljen kao jedan od najbližih Trumpovih suradnika. No, sam Trump nikada nije došao.


Otočje Brijuni, koje je austrijski industrijalac Paul Kupelwieser početkom 20. stoljeća pretvorio od malaričnog područja u tada elitno ljetovalište, bilo je prije šest godina navodno i metom multimilijardera te sadašnjeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Vezani članci Putin i Trump (Foto: AFP) Trump nahvalio Putina i njegovo slanje vojske u Ukrajinu: "Pa to je genijalno" Slika nije dostupna Projekt vrijedan 2 milijarde kuna stagnira šest godina nakon potpisanog sporazuma

Tada je, naime, Brijune posjetio Joseph Cinque, izaslanik Donalda Trumpa, kojeg je primio Ratomir Ivičić, tadašnji direktor Brijuni rivijere, tvrtke osnovane u cilju privlačenja ulaganja u otočje te priobalni pojas.

Cinque je direktor američke Akademije za ugostiteljske znanosti, a tada je bio predstavljen kao jedan od najbližih Trumpovih suradnika. Tom je prilikom, piše Glas Istre, najavio i mogućnost da idući put i Trump dođe s njime, no to se nikad nije ostvarilo.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju