Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Otočje je tada posjetio Joseph Cinque, koji je predstavljen kao jedan od najbližih Trumpovih suradnika. No, sam Trump nikada nije došao.


Otočje Brijuni, koje je austrijski industrijalac Paul Kupelwieser početkom 20. stoljeća pretvorio od malaričnog područja u tada elitno ljetovalište, bilo je prije šest godina navodno i metom multimilijardera te sadašnjeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump zaprijetio zemljama koje izdvajaju manje za NATO: "Mi bismo mogli učiniti nešto povezano s trgovinom" Justin Trudeau u društvu Emmanuela Macrona i Borisa Johnsona (Foto: APTN) Trump pobjesnio zbog snimke na kojoj ga Macron, Johnson i Trudeau ismijavaju: Čelnika Kanade nazvao dvoličnim

Tada je, naime, Brijune posjetio Joseph Cinque, izaslanik Donalda Trumpa, kojeg je primio Ratomir Ivičić, tadašnji direktor Brijuni rivijere, tvrtke osnovane u cilju privlačenja ulaganja u otočje te priobalni pojas.

Cinque je direktor američke Akademije za ugostiteljske znanosti, a tada je bio predstavljen kao jedan od najbližih Trumpovih suradnika. Tom je prilikom, piše Glas Istre, najavio i mogućnost da idući put i Trump dođe s njime, no to se nikad nije ostvarilo.