Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglasile se i institucije

Dok na Pantovčaku traju pripreme za inauguraciju, aktualna predsjednica nasljedniku ostavlja i nešto posebno

Pantovčak - 2
Pantovčak - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pantovčak - 2 Pantovčak - 2 Foto: DNEVNIK.hr Klizište na Pantovčaku - 1 Klizište na Pantovčaku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Klizište na Pantovčaku - 2 Klizište na Pantovčaku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Klizište na Pantovčaku - 5 Klizište na Pantovčaku - 5 Foto: DNEVNIK.hr +0 Klizište na Pantovčaku - 4 Galerija 1/5 >>
Dok na Pantovčaku traju pripreme za inauguraciju - aktualna predsjednica novom predsjedniku ostavlja i nešto posebno.

Novog predsjednika Zorana Milanovića i njegovu adminstraciju dočekat će na novim radnim mjestima doslovce i - klizište na kojem se nalazi dio Ureda predsjednika. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku - 2 Na Pantovčaku Milanović o ostavci: "Otkud vam ta ideja? Od jednog lažova nakon njegovih konzultacija s kravom?" Klizište na Pantovčaku - 4 Oglasili se Grad i Ured predsjednika FOTO/VIDEO Drama na Pantovčaku: Aktiviralo se klizište

Vila pa na klizištu. I to na Pantovčaku odmah do ureda predsjednice. U njoj su smješteni savjetnici, ali iz Ureda predsjednice, tvrde, životi im nisu ugroženi.

„Mogu tvrditi da ljudi nisu u životnoj opasnosti. Ni manje ni više nego bilo koja zgrada oko nas, pogotovo na ovom području mikrolokacije Pantovčak“, kaže glasnogovornica Ureda Predsjednice Ivana Crnić i dodaje kako nije riječ o aktivnom klizištu.

Iako klizište nije aktivno, Ministarstvo državne imovine smatra da ga treba sanirati.

„Ured predsjednice upoznao je Ministarstvo državne imovine s nastalom situacijom. Mišljenja smo da klizište treba sanirati“, poručuju iz Ministarstva.

Na našu konstataciju kako se, obzirom na odgovor Ministarstva ipak nešto događa, glasnogovornica poručuje:

„Paaaa... to vam ja ne bih znala, ne bih mogla spekulirati odgovor na to pitanje“, tvrdi Crnić.

Da se nešto događa, primijetili su i u Hrvatskim šumama.

„Pa ja kao obični građanin sam vidjela određene pomake tla koje možemo tumačiti ovako i onako. Pa vidi se rubom ona cesta koja prolazi, ona nije baš stabilna“, kazala je Tatjana Đuričić Kuric, podružnica Hrvatskih šuma, Zagreb.

Ističe i kako postoji dosta klizišta te da su ona veliki problem na području Grada Zagreba.
Više od tisuću ih je registriranih, jedno je i na Pantovčaku.

Prvi čovjek Zagreba za krizne situacije ne želi prognozirati može li se vila urušiti, ali može da je sanacija potrebna.

„Trebala se brinuti sadašnja predsjednica i budući predsjednik. Neka se pobrinu oni koji se tamo nalaze. Oni imaju ovlasti. Prema tome mogu se pobrinuti o situaciji tamo gdje imaju namjeru stanovati“, rekao je Pavle Kalinić iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Iz Milanovićeva ureda ne žele ništa komentirati dok ne preuzmu Pantovčak. Novi ili stari stanovnik - netko će morati riješiti ovaj klizeći problem, jer prema neslužbenim procjenama, okvirni iznos sanacije prenje se i do nekoliko milijuna kuna.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene