Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dodjelom nagrada s temom 'Prevencija i sprječavanje tjelesnog kažnjavanja djece' u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti prigodno je danas obilježen završetak Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece.


Kampanja je počela početkom ove godine, a u nju je uloženo 1,650.000 kuna. U sklopu kampanje organizirane su mnoge aktivnosti usmjerene prema razvoju javne svijesti o pravima djece, među kojima je bio i natječaj za emitiranje radijskih i televizijskih emisija i objavljivanje novinskih i internetskih reportaža s temom 'Prevencija i sprječavanje tjelesnog kažnjavanja djece'. Prvonagrađena u kategoriji najboljeg autora radijske emisije je Renata Potočnik, a drugonagrađena Gordana Biondić-Martić. Nagradu u kategoriji najbolje internetske reportaže primile su Vesna Srnić i Dora Klindžić.

Vezani članci Nasilje, ilustracija Zbog pandemije raste nasilje u obitelji: "Epidemiološke mjere dovele su do produbljenja problema" Andrija Jarak Informativni program Nove TV dobio zahvalnicu Građevinskog fakulteta za izvještavanje o potresu

>> SDP optužio Vladu da štedi na djeci

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić podsjetio je kako je u lipnju prošle godine Hrvatskoj iskazana čast biti domaćin međunarodnog predstavljanja inicijative Vijeća Europe pod nazivom 'Podignite ruku protiv tjelesnog kažnjavanja djece'. Vizualni identitet Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece osmišljen je pod sloganom 'Trebam ljubav', a izrađen je i promidžbeni spot koji se emitirao na trima najvećim televizijskim postajama. Također je izrađen i priručnik 'Sigurnost djece na internetu', a objavljen je i ovogodišnji broj časopisa 'Dijete i društvo'. (Hina)