Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presica SNAGE

Dobre vijesti za sve koji su se odlučili za medicinski potpomognutu oplodnju, riješeni administrativni problemi s uputnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić i povjerenica Snage za Grad Kastav Katarina Turković Gulin na konferenciji za medije izvijestili su o napretku u procesu medicinski pomognute oplodnje za sve buduće hrvatske roditelje koji su se odlučili za taj postupak.

Saborski zastupnik Snage Goran Aleksić i povjerenica Snage za Grad Kastav Katarina Turković Gulin izvijestili su javnost o napretku u procesu medicinski pomognute oplodnje za sve buduće hrvatske roditelje koji su se odlučili za taj postupak.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama"

Poručuju kako su konačno riješeni administrativni problemi vezani uz D1 uputnice za MPO.

„Nakon konstantnih upozorenja stranke SNAGA na postojanje različitih tumačenja i provođenja HZZO-ovih odluka i pravilnika, HZZO je pozitivno reagirao te je izdao nove upute svim ugovornim partnerima da se HZZO-ove odluke moraju primjenjivati u skladu sa svakim pojedinačnim slučajem i njegovim specifičnostima te u interesu osiguranih osoba. Tako se D1 uputnica odsad mora ispostaviti za svaki postupak MPO, tako da je bez obzira na rok korištenja uputnice od 365 dana moguće ponovno ispostaviti tu uputnicu i prije isteka toga roka. Time se svim pacijentima, i to ne samo pacijentima koji se odluče na MPO, omogućuje opravdana promjena ustanove liječenja te se osigurava zakonom jamčeno pravo na odabir liječnika i mjesta liječenja. Liječnik specijalist kojem se uputnica D1 uputi, određuje sadržaj liječenja i obvezan je izdati interne uputnice za sve dijagnostičke procedure kao i za kontrolne preglede, neovisno o tome obavljaju li se pregledi u istoj ustanovi ili se obavljaju u nekoj ustanovi s kojom liječnik surađuje te on ne smije vraćati pacijente u primarnu zdravstvenu zaštitu sve do završetka liječenja u tomu postupku“, poručuju iz SNAGE.

Na prijašnjim konferencijama za novinare SNAGA je prethodno ukazivala na problem postupanja nakon prekinutih postupaka MPO-a na teret HZZO-a.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene