Posljednjeg dana ovog mjeseca istječe rok do kojega oko 3.000 dužnosnika mora predati imovinsku karticu!

Galerija Marijana Petir Imovinska kartica zastupnika: Ilustracija - 4 Imovinska kartica zastupnika: Ilustracija - 3 +1 Imovinska kartica zastupnika: Ilustracija - 2

To se odnosi i na ministre, saborske zastupnike. Riječ je o godišnjim karticama - dužnosnici moraju popisati svu imovinu na zadnji dan 2022. godine.

Prethodnih godina zanimanje su izazivale brojne nekretnine, ali i štednja koju su pojedini dužnosnici imali - poput Arsena Bauka, ministra Grlića Radmana, a u fokusu je sada ušteđevina Marijane Petir od 700 tisuća eura.

Branko Bačić Zavirili smo u imovinsku karticu Branka Bačića: 29 nekretnina, plaća od 20.000 kuna, dva kredita...

Šime Erlić Ima plaću od oko 16 tisuća kuna i dva kredita: Imovinska kartica novog ministra regionalnog razvoja i EU fondova

"Kad podnesu kartice, svaka ta kartica prvo prolazi prethodnu ili administrativnu provjeru, prvo se provjerava da li ju je podnio obveznik, je li u roku, je li ju potpisao i ovjerio, jesu li popunjene sve rubrike u kartici. Redovita provjera je usporedba onih podataka koje su obveznici podnijeli u imovinskoj kartici sa podacima koje povjerenstvo pribavlja od drugih nadležnih tijela, porezne uprave, zemljišnjih knjiga itd, uspoređuju se podatci i onda se utvrđuje ima li nesklada ili nema", rekla je Majda Uzelac, predstojnica Ureda Povjerenstva.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju