Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šime Erlić

Ima plaću od oko 16 tisuća kuna i dva kredita: Imovinska kartica novog ministra regionalnog razvoja i EU fondova

Šime Erlić
Šime Erlić Foto: Luka Gerlanc/CROPIX
Šime Erlić je predložen za novog ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a trenutačno u tom ministarstvu obnaša dužnost državnog tajnika. Na to je mjesto imenovan 2020. godine. Što na imovinskoj kartici ima Šime Erlić?

Šime Erlić rođen je u Zadru 1985. godine, po zvanju je diplomirani ekonomist i sveučilišni specijalist, oženjen je i ima djecu.

Njegova mjesečna primanja kao državnog tajnika iznose bruto 23.503,38 kuna, što je neto 15.814,17 kuna.

Od ostalih prihoda se u imovinskoj kartici navodi da mjesečno prima tisuću kuna, a u napomeni se navodi da je riječ o primitku koji se ne smatra dohotkom te se radi o primitku na koji se ne plaća porez na dohodak.

Osim toga, pod ostale prihode naveden je iznos od 25.000 kuna od mirovine. Piše da je riječ o jednokratnom iznosu. Iznos je utrošen na kupnju novog automobila 13.09.2021., dodaje se u napomeni.

Pročitajte i ovo Šime Erlić Šime Erlić S pozicije državnog tajnika na mjesto ministra regionalnog razvoja: Diplomirao je ekonomiju, fondovi mu nisu strani

Erlićeva supruga radi u Prirodoslovno-grafičkoj školi u Zadru i mjesečno zarađuje bruto 9524,56 kuna, odnosno neto 6646,69 kuna.

Od 2021. obveznik je dvaju kredita - u Privrednoj banci Zagreb u iznosu od 40.000 eura i drugog u OTP banci u iznosu od 102.900 kuna.

Prema imovinskoj kartici, vlasnik je stana u Zadru, veličine 50,65 četvornih metara i vrijednog 697.500 kuna, te automobila Peugeot 5008 iz 2017. godine vrijednog 170.000 kuna.

Erlić i njegova supruga imaju i ušteđevinu koju su ostvarili od nesamostalnog rada u iznosu od 18.000 kuna.

Plenković smijenio Tramišak i Paladinu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u srijedu izvijestio je kako je smijenio ministre Ivana Paladinu i Natašu Tramišak, kao i državnog tajnika Gordana Hanžeka.

Ministricu Tramišak zamijenit će Šime Erlić, dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja koji je bio najbliži suradnik ministrice Tramišak.

Pročitajte i ovo Milena Morak PALJABA OPORBE I GRAĐANA Reakcije na smjene u Vladi: "Oni se na vrhu prepucavaju, a mi tugujemo"

Erlić je prije imenovanja na mjesto državnog tajnika u ministarstvu bio pročelnik zadarskog Odjela za EU fondove te je, kako navode mediji, imao dobre rezultate u povlačenju europskog novca.

Erlić je predsjednik zadarske gradske organizacije HDZ-a te član Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene