Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 2022. godine

Divjak primila učenike zabrinute zbog nove državne mature: "Prije uvođenja održat ćemo i jednu probnu maturu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica obrazovanja i znanosti Blaženka Divjak primila je danas predstavnike učenika koji su pred Ministarstvom tražili odgovore na pitanja vezana za državnu maturu i nove kurikulume, s obzirom na nedostatak informacija u školi.

Učenice su primili ministrica Divjak i glavni savjetnik Marko Košiček, a na sastanku im je odgovoreno na pitanja te su razgovarali o novim mogućnostima direktne komunikacije i prijenosa informacija o reformi izravno prema učenicima.

Pročitajte i ovo Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak i Martina Bolšec Oblak (Foto: Dnevnik.hr) O stanju u resoru Ministrica Divjak o lošim rezultatima državne mature: "Ovo treba razuvjeriti sve koji su tvrdili da je naš sustav dobar" Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Ključne predmete palo njih 8800 Divjak o najgorim rezultatima mature: "To pokazuje da sustav treba mijenjati"

"Kao i obično, pokazalo se da nema dovoljno izravne komunikacije. Razgovarali smo o novoj državnoj maturi koja se uvodi od 2022. godine. Rekli smo da ćemo 2021. godine imati i probnu državnu maturu koja će učenicima trećih razreda pružiti priliku da vide kako će matura izgledati", kazala je ministrica. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene