Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Direktoru ZET-a prijete smrću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivanu Toliću, direktoru zagrebačkog gradskog prijevoznika ZET-a, zasad nepoznate osobe prijete smrću. Tu je informaciju potvrdila i policija, koja je Toliću osigurala zaštitu.

Gradsko prijevozničko poduzeće koje godišnje upravlja s oko milijardu kuna opet je u središtu pozornosti.

Pročitajte i ovo ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz Ilustracija preusmjerili linije Opet gužve! Zastoj tramvaja na vrlo prometnom raskrižju u Zagrebu

Ivan Tolić, bivši direktor Gredelja, preuzeo ga je prije šest mjeseci i u tom je razdoblju smijenio sve pomoćnike bivšeg dugogodišnjeg direktora Juliusa Pevaleka te započeo reviziju poslovanja. 

Navodno je u 'češljanju' starih ugovora otkriveno mnogo nepravilnosti koje su štetile ZET-u. Tolić je danas pred novinare stigao s gradonačelnikom Bandićem, no nije želio otkriti tko mu i zašto prijeti.

- Prepustio bih institucijama da rade svoj posao do kraja' ne bih o tome govorio, rekao je Tolić. 

Milan Bandić izrazio je punu potporu Toliću. 

- Doveo sam ga da bi unaprijedio poslovanje u ZET-u. Svi oni koji su radili nepravilnosti ili kriminal odgovarat će za to. Nema skrivanja pod tepih ničega, ali nema ni loptanja glavama ljudi prije nego im se dokaže odgovornost. To u ime pravde i ovog grada moram reći, istaknuo je Bandić. 

Bivši direktor Julius Pevalek rekao nam je da je zgrožen prijetnjama upućenim njegovom nasljedniku.

- Nemam s tim apsolutno ništa i ne želim vjerovati da je to napravio netko iz ZET-a, kaže Pevalek.

U policiji su nam rekli da je Tolić osobno prijavio prijetnje te da je naveo kako smatra da je unutarnji nadzor, koji se provodi unutar tvrtke, glavni razlog prijetnjama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene