Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivanu Toliću, direktoru zagrebačkog gradskog prijevoznika ZET-a, zasad nepoznate osobe prijete smrću. Tu je informaciju potvrdila i policija, koja je Toliću osigurala zaštitu.


Gradsko prijevozničko poduzeće koje godišnje upravlja s oko milijardu kuna opet je u središtu pozornosti.

Vezani članci Gužve na Ljubljanici, 30.11.2020. Naljepnice i upozorenja jedina oružja u borbi protiv gužvi u tramvajima i autobusima: "ZET nema ovlasti zabraniti putnicima ulazak u vozilo" ZET, prvi radni dan od uvođenja mjera - 2 Pogledajte kako izgledaju tramvaji ZET-a prvog radnog dana od uvođenja mjera

Ivan Tolić, bivši direktor Gredelja, preuzeo ga je prije šest mjeseci i u tom je razdoblju smijenio sve pomoćnike bivšeg dugogodišnjeg direktora Juliusa Pevaleka te započeo reviziju poslovanja. 

Navodno je u 'češljanju' starih ugovora otkriveno mnogo nepravilnosti koje su štetile ZET-u. Tolić je danas pred novinare stigao s gradonačelnikom Bandićem, no nije želio otkriti tko mu i zašto prijeti.

- Prepustio bih institucijama da rade svoj posao do kraja' ne bih o tome govorio, rekao je Tolić. 

Milan Bandić izrazio je punu potporu Toliću. 

- Doveo sam ga da bi unaprijedio poslovanje u ZET-u. Svi oni koji su radili nepravilnosti ili kriminal odgovarat će za to. Nema skrivanja pod tepih ničega, ali nema ni loptanja glavama ljudi prije nego im se dokaže odgovornost. To u ime pravde i ovog grada moram reći, istaknuo je Bandić. 

Bivši direktor Julius Pevalek rekao nam je da je zgrožen prijetnjama upućenim njegovom nasljedniku.

- Nemam s tim apsolutno ništa i ne želim vjerovati da je to napravio netko iz ZET-a, kaže Pevalek.

U policiji su nam rekli da je Tolić osobno prijavio prijetnje te da je naveo kako smatra da je unutarnji nadzor, koji se provodi unutar tvrtke, glavni razlog prijetnjama.