Završena je potraga za počiniteljem koji je 26. ožujka pokušao zapaliti zgradu policije u Puli.

Galerija Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 5 Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 8 Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 9 +0 Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 4

Policija je pregledala nadzorne snimke te je jučer uhitila muškarca koji je pokušao zapaliti zgradu policije na Trgu Republike u Puli.

"Temeljem naloga nadležnog suda obavili su pretragu 55-godišnjaka i njegova doma te su pronašli odjeću koju je počinitelj imao na sebi u trenutku kada je pokušao zapaliti zgradu, kao i druge predmete koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela", napisali su iz PU istarske.

Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 9 Oko zgrade policije prolio zapaljivu tekućinu koju je zapalio

Osumnjičeni je po završetku istrage u četvrtak ujutro priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave.

Riječ je o muškarcu koji se u nedjelju prvo dovezao do autobusne stanice ispred zgrade policije u Puli te izvadio nekoliko plastičnih boca koje su bile napunjene zapaljivom tekućinom. Zatim je tekućinu iz tih boca prolio kod ulaza u zgradu i na parkiralištu, a nekoliko trenutaka kasnije tekućinu i zapalio.

Ilustracija U ovoj županiji upozoravaju vozače na nalete divljači

Osim što je ugrozio imovinu, mogli su stradati i ljudski životi. "Na taj je način izazvao opasnost za život i tijelo policijskih službenika i stranaka koje su se nalazile u zgradi, prvenstveno osobe koja se u tom trenutku nalazila u prostoriji za zadržavanje, s obzirom na to da se prostorija zbog požara ispunila dimom", dodali su iz policije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju