Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Robert Jankovics

DIP: Druga kandidatura za jednog zastupnika mađarske manjine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Jankovics, kandidat Demokratske zajednice Mađara Hrvatske za zastupnika mađarske manjine u Hrvatskom saboru, predao je u četvrtak svoju kandidaturu Državnom izbornom povjerenstvu.

Mađarska manjina bira jednog zastupnika, a uz Jankovicsa svoju je kandidaturu za to 'mjesto' već predao Šandor Juhas, kandidat Saveza mađarskih udruga koji je već sjedio u saborskim klupama kao zastupnik mađarske manjine i koji je s tijesnom razlikom pobijedio Jankovicsa na parlamentarnim izborima u studenom.

Pročitajte i ovo Robert Jankovics sjednica u utorak Predsjednik MIP-a otkrio što će s Banožićevim saborskim mandatom: "Postupit ću u dobroj vjeri" Mario Banožić Slučaj Banožić "Ovo se nije dogodilo nikada u povijesti Sabora": Punomoć nije ovjerio javni bilježnik

Jankovics se nada da tako neće biti i ovoga puta, da će birači prepoznati "nerad jedne i rad druge strane", priznaje da su mu izborna očekivanja "velika", te poručuje da su se u razdoblju dok je mađarsku zajednicu zastupao Juhas njezina prava smanjila i da ta zajednica zaslužuje više od onog što ima.

"Ako dobijem povjerenje birača, sa svojim zamjenikom Tiborom Santom, učinit ću sve da to povjerenje opravdam", obećao je Jankovics, inženjer informatike koji gotovo dva deseteljeća poučava učenike istoimenom predmetu.

Okosnica njegova programa je rad na kulturnoj autonomiji mađarske zajednice, očuvanje tradicijskih vrijednosti, jezika, kulture, ali i briga o aktualnim trendovima kakvo je iseljavanje koje je zahvatilo i mađarsku manjinu.

Svoje kandidature DIP-u je za četvrtak najavilo više političkih aktera, a mogu se podnositi do 20 sati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene