Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krediti u 'švicarcima'

Dogovor s bankama na pomolu: 'Moramo maknuti ovu nepravdu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najizglednije je prebacivanje kreditima u švicarskim francima u eure.

Dio tereta rješenja problema s kreditima u švicarskim francima past će na leđa svih poreznih obveznika. Ministar financija najavio je da je dogovor s bankama na pomolu, te da je najizglednije njihovo prebacivanje u eure.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Doznajemo što se može dogoditi Hoće li se slučaj švicarac prelomiti preko leđa građana? Slika nije dostupna Uskoro istječe mjera ŠUMA PROBLEMA ČEKA I NOVOG MINISTRA 'Ne znam tko je u cijelom sustavu lud, tko zbunjen, a tko normalan'

Pregovara se o podjeli gubitaka koji nastaju takvom operacijom, a kako sada stvari stoje Vlada je spremna bankama dati olakšice na porez na dobit i tako se u idućih 10 godina odreći prihoda od oko 3 milijarde kuna.

Bankari i predstavnici Udruge Franak iznijeli prijedloge za rješenje situacije s kreditima u 'švicarcima'

'Moramo maknuti ovu nepravdu koja govori da plaćate 8 godina kredit, a da ste dužniji nego što ste bili na početku', rekao je ministar Gordan Maras.

'Samo mi nije jasno gdje je u ovoj cijeloj priči centralna banka. Mislim da su i oni od one svoje godišnje dobiti, mislim da je nekoliko stotina milijuna kuna, mogli izdvojiti u slijedećih nekoliko godina stotinjak ili više milijuna kuna da se uključe u rješavanje tog problema', kaže Ivan Šuker.

'Budimo iskreni, to je sada dobra volja da se rješi jedan ozbiljan društveni problem. Kad se ide na teret proračuna, treba vidjeti što je to socijalna nota, a što nije socijalna nota', smatra Slavko Linić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene