Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi sastanak

Bankari i predstavnici Udruge Franak iznijeli prijedloge za rješenje situacije s kreditima u 'švicarcima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ je o prvom u nizu sastanaka radne skupine na kojima bi se trebao pronaći model koji bi odgovarao i bankama i dužnicima.

Održan je prvi sastanak o rješenju situacije s kreditima u švicarskim francima. U ministarstvu financija svoje su prijedloge iznijeli predstavnici banaka te članovi Udruge franak. Riječ je o prvom u nizu sastanaka radne skupine na kojima bi se trebao pronaći model koji bi odgovarao i bankama i dužnicima. Iz Udruge Franak ističu kako ostaju pri svojih pet zahtjeva koje su ranije predstavili javnosti dok su Hrvatske udruge banaka poručili kako i banke ostaju kod svojih modela za socijalno najugroženije dužnike.

Banke nude dva modela za hitno rješenje 'akutnih' dužnika u švicarcima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nepovoljna odluka Sud Europske unije donio presudu o kreditima u švicarcima: Neće se svidjeti korisnicima Ustavni sud odlučuje o odlukama Stožera - 5 odluka i o mjerama Ustavni sud odbio tužbe banaka i potvrdio ništetnost valutne klauzule i promjenjive kamate u francima

'Ono s čim smo mi zadovoljni je da smo sjeli s bankama za isti stol, razgovori su bili konstruktivni.Ono s čim nismo zadovoljni je da se banke ne pomiču od svojih socijalnih modela prema našem smjeru zato smo tražili odmah i hitan sastanak i s guvernerom da razradimo malo te modele konverzije', rekao je Denis Smajo iz Udruge Franak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene