Hrvatska danas slavi, a glavni modni dodatak na ulicama diljem zemlje su "kockice" i genijalna atmosfera! Prema procjenama policije na središnjem zagrebačkom trgu nakon utakmice se nalazi 25.000 navijača.

Galerija


Tko je utakmicu htio gledati u prvom redu na glavnom zagrebačkom trgu - zakasnio je!

Vezani članci Miroslav Škoro i Mario Mandžukić na dočeku u Slavonskom Brodu (Foto: Dnevnik.hr) Mario Mandžukić stigao u uzavreli Slavonski Brod i zapjevao sa Škorom: "Ponosan sam što sam ovdje!" Podrška Vatrenima u Novom Travniku (Foto: Studio Franjić) - 1 I BiH je uz hrvatske nogometaše: U Novom Travniku snimili milenijsku fotografiju

Kiša nije obeshrabrila navijače da se i 3 sata prije utakmice okupe na glavnom zagrebačkom trgu. U crveno bijelim kockicama vjeruju da Dalić i njegovi odabranici predvođeni Lukom Modrićem mogu osvojiti zlato. Ovdje su navijači iz svih krajeva Hrvatske, među njima je i mnogo Hrvata iz BiH, ali i iz dijaspore, Njemačke, Australije, Argentine.

Došli su svjedočiti povijesnom događaju.

Okolni kafići također su krcati kockicama, čuju se navijačke pjesme, a prve baklje već su bile upaljene. Za Vatrene danas navija i ban Josip Jelačić kojeg je netko ogrnuo kockastim plaštem i zastavom.

"Kockice" glavni modni dodatak

Ne samo u Zagrebu nego i u Splitu, Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Puli... i drugim dijelovima zemlje glavni modni dodatak u nedjelju su, bez imalo sumnje, "kockice".

Brojni navijači iz svih krajeva svijeta okupirali su i dubrovački Stradun koji je također u poslijepodnevnim satima bio u crveno-bijelim kockicama.

Navijači iz svih krajeva svijeta napunili Stradun (Foto: Dnevnik.hr)
Navijači iz svih krajeva svijeta napunili Stradun (Foto: Dnevnik.hr)

Sve je spremno za veliko finale Svjetskog nogometnog prvnestva koje starta u 17 sati, ali navijači već pune hrvatske ulice i trgove odakle će podržavati Vatrene da naprave još jedan korak više.

No, kakav god konačni rezultat susreta s Fracuzima bio, slavlje sigurno neće izostati jer hrvatski nogometaši već sada su ostvarili povijesni uspjeh, a prizori iz Hrvatske obići će cijeli svijet.

U prilog tome ide i činjenica da su od ranog jutra brojni domaći, ali i strani novinari reportažnim kolima okupirali Trg bana Jelačića.

Livno uz izbornika

Velika hrvatska zastava osvanula je kod Bandićevih fontana, a hrvatski nogometaši imaju vjerne navijače i u Bosni i Hercegovini.  U Livnu, rodnom mjestu hrvatskog nogometnog izbornika, postavljen je i transparent na kojem piše "Ulica Zlatka Dalića".

POGLEDAJTE I OVO --> I BiH je uz hrvatske nogometaše: U Novom Travniku snimili milenijsku fotografiju

\"Ulica Zlatka Dalića\" u Livnu (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

U ponedjeljak, od 10:50 sati, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.