Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Dijagnoza': Invalidska mirovina za 5.000 eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi nastavak u aferi Dijagnoza. USKOK je podnio zahtjev za proširenjem istrage protiv još sedam osoba. Sumnjiči ih se za nove slučajeve lažnih invalidskih mirovina.

O mitu koje su primali uhićeni liječnici i drugi zdrastveni djelatnici sve je više informacija. USKOK u novom izvješću spominje konkretne slučajeve. 

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

Dvije osobe su od 'mozga operacije', 43-godišnje umirovljene medicinske sestre, zatražile invalidsku mirovinu, a ona od njih pet tisuća eura. 

Tisuću i pol eura 43-godišnjakinja je proslijedila liječniku od kojeg je zatražila potrebne nalaze. On je pak želje proslijedio drugoj dvojici liječnika koji su to i činili te po nalazu za svoje usluge primali od 250 do 300 kuna. 

Nalazi su se vraćali natrag do korisnika, a od njih opet do liječnika na Zavodu za mirovinsko osiguranje koji su konačno, po uputi svojih kolega, donosili ocjenu o trajnoj nesposobnosti. 

Jedno od dvoje lažnih invalida do istrage je državni proračun oštetilo za 30.000 kuna. Drugi slučaj liječnici nisu stigli zaključiti. 

Istraga se nastavlja dalje, a za to vrijeme branitelji traže objavljivanje registra branitelja. Smatraju kako bi se time zaustavile sve manipulacije i laži, najviše ove koje trenutačno potresaju braniteljsku populaciju. Ministrica Kosor s druge strane poručuje kako je objava registra isključivo stvar Zakona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene