Obavijesti Video Pretražite Navigacija
toplinski val

Hrvatska pod pekom, pale se meteoalarmi u četiri regije

Stiže toplinski val
Stiže toplinski val Foto: Luka Gerlanc/Cropix
Hrvatska je na udaru prvog ovogodišnjeg toplinskog vala, a živa u termometru danas će se penjati do 37 stupnjeva Celzijevih.

Prvi ovogodišnji toplinski val stiže u Hrvatsku, a danas se pali i meteoalarm zbog umjerene opasnosti od vrućine u četiri regije: Osijek, Zagreb, Karlovac i Gospić. Bit će sunčano i vruće, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 31 i 37 stupnjeva Celzijusovih.

Pod utjecajem ogranka anticiklone s jugozapada će postupno pritjecati sve topliji zrak, posebno u drugoj polovini tjedna. Stoga se u četvrtak očekuje umjerena opasnost od toplinskog vala u većini krajeva, a cijela Hrvatska bit će pod žutim meteoalarmom. 

U petak, kada će biti najtoplije u ovom tjednu, opasnost od toplinskog vala će biti velika, a za sada su, prema projekcijama DHMZ-a, u crvenom Split, Dubrovnik i Knin

Pritom temperatura zraka tijekom noći i jutra u unutrašnjosti neće biti niža od 20 stupnjeva Celzijusovih, a na Jadranu nerijetko oko 25 stupnjeva, moguće čak i malo viša. Najviše se pak dnevne vrijednosti očekuju oko 35 stupnjeva Celzijusovih, moguće mjestimice i više.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stiže nestabilno vrijeme Toplinski val odnosi ljudske žrtve, stiže i u Hrvatsku: Očekuju nas velike vrućine pa pravi temperaturni šok

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Nakon toplinskog vala za vikend stiže novi šok? Detalje zna meteorolog Dnevnika Nove TV

Toplinski će se val u većini područja vjerojatno nastaviti i u subotu, no s dotokom manje toplog, ali i vlažnijeg zraka porast će vjerojatnost za izražene pljuskove s grmljavinom, barem u sjevernim kopnenim predjelima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene