Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procjena sigurnosnog stanja

Detalji izvješća SOA-e: "U Agrokoru postoje elementi visokog rizika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U izvješću SOA-e upozorava se da se visokim rizikom smatra činjenica što Lex Agrokor nije implementiran u zemljama u kojima koncern Agrokor posluje.

Šef Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić podnio je danas Saborskom odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost izvješće o stanju vezanom uz slučaj Agrokor i mogućoj ugroženosti nacionalne sigurnosti.

Pročitajte i ovo Daniel Markić, ravnatelj SOA-e za Dnevnik Nove TV Šef SOA-e o navijačima: "Ne ide nikome u prilog da su se tamo išli tući" Daniel Markić, ravnatelj SOA-e Dalje od kamera i javnosti Dnevnik Nove TV doznaje: Plenković u Grčku poveo i prvog čovjeka SOA-e

Kako javlja N1 televizija, u sigurnosnoj analizi upozorava se da se visokim rizikom smatra činjenica što Lex Agrokor nije implementiran u zemljama u kojima koncern Agrokor posluje.

Sigurnosne službe procjenjuju i da postoji značajan rizik i opasnost od velikog broja domaćih i međunarodnih tužbi zbog kojih prijeti opasnost od gubitaka u koncernu. Upozorava se i na projekciju rizika, koji bi mogao značiti gubitak radnih mjesta u sadašnjem koncernu Agrokor.

Kako je u sustavu koncerna zaposleno 40 tisuća radnika, gubitak radnih mjesta smatra se ozbiljnim rizikom u procjeni sigurnosnog stanja u zemlji.

Nadalje, u izvješću SOA-e stoji da su sigurnosne agencije pojačanu analizu stanja u koncernu Agrokor počele intenzivno pratiti tek u travnju 2017. godine. Dakle, neposredno prije raskida koalicije HDZ-a i Mosta i nakon objave informacije o tajnom sastanku Ivice Todorića, Andreja Plenkovića, Bože Petrova, Martine Dalić i Zdravka Marića koji je održan 5. ožujka u Vladi.

Na koncu, sigurnosne agencije istraživale su navode kako kriza u koncernu Agrokor, zbog svojeg značenja, Hrvatsku već ugrožava kao zemlju u kojoj se vodi medijski hibridni rat. U svojem istraživanju, u posebno pripremljenom izvještaju označenom tajnim, sigurnosno-obavještajne službe nisu pronašle elemente za tvrdnju da se u Hrvatskoj vodi medijski hibridni rat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene