Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro će se sve znati

Desne stranke dogovorile redoslijed na listi EU parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodstva stranaka koalicije desnog centra usuglasila su danas predizbornu strategiju i utvrdila redoslijed mjesta na koalicijskoj listi na izborima za Europski parlament, a sporazum o koalicijskoj listi bit će potpisan potkraj idućeg tjedna.

Dogovor su postigla vodstva HDZ-a, HSS-a, HSP-a Dr. Ante Starčević, Bloka umirovljenici zajedno, Hrvatske demokršćanske stranke i Zagorske demokratske stranke na sastanku u središnjici HDZ-a, priopćeno je iz HDZ-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Glasnogovornica HDZ-a Dajana Antonija Bebek, upitana za redoslijed kandidata na listi, rekla je da će on biti predstavljeno javnosti tek potkraj idućeg tjedna, kada se bude potpisivao koalicijski sporazum.

5 do 12 okupio se Savez za Hrvatsku: 'Nudimo izlaz iz krize i spremni smo biti treća opcija'

Na prijedlog predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, dogovoreno da će se zajedničkom gospodarskom timu u cilju razrade uspješnoga gospodarskog programa i konkretnih razvojno-investicijskih projekata priključiti ekonomski stručnjaci CDU-a, navodi se u priopćenju te dodaje da su "svi partneri iskazali zadovoljstvo postignutim dogovorom o listi koja će pobijediti na europskim izborima, uz duboko uvjerenje u pobjedu koalicije desnog centra na predsjedničkim i parlamentarnim izborima".

Dogovoreno je i da se intenziviraju sastanci međustranačkih radnih skupina i koalicijskoga izbornog stožera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene