Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U središtu Varaždina sinoć je buknuo požar! Vatra koja je izbila u drvenoj nastambi - u trenu se proširila na stambenu zgradu. Krovište je potpuno izgorjelo, a na sreću u zgradi nije bilo stanara. U akciji gašenja ozlijeđen je 23godišnji mladić koji je pomagao vatrogascima.


Gusti oblak dima sinoć nad Varaždinom. Požar koji se iz drvene nastambe razbuktao na starom krovištu - na noge je digao 20-ak vatrogasaca. U strahu za svoju imovinu, mještani su se panično rastrčali po ulicama. No, unatoč dvosatnim naporima vatrogasaca, plamen je bio brži i vatra je progutala čitavo krovište.

Vezani članci U patroli s prometnom policijom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 U Varaždinu prava drama: Mladić u Audiju bježao policiji, a kad je vidio da nema kud, jednog policajca pokušao pregaziti Varaždinsko odlagalište otpada - 2 Varaždin izbjegao napuljski scenarij, od sutra se ponovo odvozi smeće: "Ne znam tko će to preuzeti, meni je svejedno, samo da se to ne događa"

Jutro poslije, očevid je još uvijek bio u tijeku. Zoran Vinceković s bratom je stigao među prvima na mjesto događaja, a dramatičnu akciju vatrogasaca snimio je i mobitelom. Prizor je, kaže, bio zastrašujuć. 'S lijeve strane zgrade počelo je buktati. Za pet minuta vam je sve gorjelo. Cijela zgrada', rekao je Vinceković. 'Vatrogasci su došli u roku 3 minute i počeli su gasiti. Na vrijeme su ugasili, jer vidim da je samo krov uništen', dodao je njegov brat Ivo.

Prilikom gašenja stradao 23-godišnjak, materijalna šteta još se utvrđuje

U akciji gašenja ozlijeđen je i 23-godišnji mladić koji je priskočio u pomoć. Vatrogasna cijev udarila ga je u lice zbog čega je završio u bolnici. Trenutačno je na kućnoj njezi, a materijalna šteta tek se utvrđuje. 'U potpunosti je izgorjelo krovište nevedene zgrade, dok su oštećene zgrade susjedne s lijeve i desne starne, od kojih je jedna zgrada prve gimnazije Varaždin', kazala je Marina Kolarić, glasnogovornica PU varaždinske.

Oštećena su i dva automobila. A na sreću sve je prošlo bez žrtava. U trenutku požara u zgradi nije bilo niti jednog stanara. Riječ je o staroj zgradi u kojoj su uglavnom poslovni prostori. Što je uzrok požara teško je nagađati. Zbog lošeg vremena, očevid se nastavlja i sutra, no tek kad se ohladi požarište, znat će se više detalja.