Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka "brkatim generalima"

Lošo: "Naši bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu"; Glavašević: "Odj***te"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savjetnik Predsjednice i umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo komentirao je odnose Slovenije i Hrvatske, a na njegove se izjave zatim osvrnuo SDP-ov Bojan Glavašević.

Umirovljeni admiral HV-a Davor Domazet Lošo komentirao je izvanrednu sjednicu slovenskog parlamentarnog odbora za obranu posvećenu "spremnosti vojske da provede arbitražnu presudu o granici s Hrvatskom", rekavši kako "ne zna zašto hrvatska politika uopće pristaje na sustavno slovensko ucjenjivanje".

Pročitajte i ovo Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..."

"U geostrateškom smislu, Slovenija je samo privjesak Hrvatske i ništa više od toga. I to bi hrvatska politika nakon 2000. godine konačno trebala shvatiti. Na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, može odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju - a to je za oktavu više", rekao je Lošo. Govoreći o oružanoj sili, rekao je kako su u Sloveniji imali simulirani rat.

"1985. godine u Ljubljani su se sastali slovenski i srpski intelektualci, srpski predvođeni Dobricom Ćosićem. Dogovorili su se da će Slovenija napustiti Jugoslaviju, a Srbija od njezinih ostataka napraviti Veliku Srbiju", rekao je umirovljeni admiral i zapitao se "čime bi oni nama uopće prijetili".

Lošo, inače član Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice RH, poručio je u razgovoru za Direktno.hr i da Hrvatska ima najbolje pješake na svijetu. "Hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu", zaključio je.

Ipak, odgovarajući na pitanje kako bi Hrvatska trebala reagirati na ovu situaciju, odgovorio je da ne treba ništa zaoštravati jer "gospodari kaosa hoće kaos u Hrvatskoj".

"U tom kontekstu treba gledati sve ovo što se događa, od požara do ploča, fašista, antifašista, ustaša, ne-ustaša, i svega ostaloga. To je unutarnji kaos, i Slovenija to hoće iskoristiti jer joj se čini da je Hrvatska slaba", poručio je.

Na njegove izjave na Twitteru osvrnuo se SDP-ov zastupnik Bojan Glavašević.

"Autom smo u Ljubljani za 1,5 h - za dobar koncert, drage ljude i veselje. A brkatim generalima i ostalima željnim rata mogu samo reći - odj***te", napisao je.


 

Bernardić: "Treba nam više dijaloga i poštovanja"

Istup Bojana Glavaševića danas je komentirao i šef SDP-a Davor Bernardić.

"Treba nam više dijaloga i poštovanja. Apsolutno ne podržavam stav gospodina Domazeta Loše da se s tenkovima krene prema Ljubljani. Ne podržavam nikakav govor koji zaposljedicu ima oštru retoriku", kazao je Bernardić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene