Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lov na birače

'Darovi' iz Banskih dvora: Što je sve HDZ obećao...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Jadranke Kosor posljednjih je mjeseci donijela niz odluka koje koriste brojnim skupinama građana, bolje reći biračima.

Banski dvori nadaju se da će time osigurati dodatne glasove. Za te je odluke iz proračuna predviđeno nekoliko milijardi kuna. Prekjučer bageri za izgradnju nasipa i premijerka Jadranka Kosor. 'Iznimno vrijedna investicija veća od 28 milijuna kuna', rekla je Kosor.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

A već danas na obali Neretve ponovno pustoš. 'Ja sam se 1960. doselio ovdje, otada se to radi pa nikad se nije učinilo ništa, a uvijek neke priče i obećanja', rekao je jedan mještanin.

Ali kamen po kamen, premijerka sigurno grabi prema izborima, dijeli novac općinama i gradovima.

Uskrsnuli su zaboravljeni projekti poput dvije milijarde kuna vrijednog Pelješkog mosta. 'Situacija je nešto bolja, sredstva su pronađena', rekla je Kosor. Više od 400 tisuća branitelja pokušala je oraspoložiti prijedlogom da Zakon o braniteljima postane Ustavni zakon.

Još jedan dar iz Banskih dvora za oko 150 tisuća birača bio je zakon o legalizaciji bespravne gradnje. Nakon 800 tisuća potpisa obustavljeno je donošenje zakona o radu,a već se najavljuju i nova zapošljavanja u državnoj službi. Ali sve obećano prije izbora, nakon njih će netko morati i platiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene