Darko Kovačević Daruvarac (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)
Darko Kovačević Daruvarac (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Darku Kovačeviću Daruvarcu ostalo je još dvije godine i dva mjeseca zatvora, od ukupno četiri koliko ih je dobio nakon premlaćivanja bivše djevojke u Zadru 2018. godine. Uskoro se ispunjavaju uvjeti za prijevremeni otpust.


Za nekoliko dana bit će točno jedna godina otkako je Darko Kovačević zvan Daruvarac počeo izdržavati četverogodišnju zatvorsku kaznu zbog premlaćivanja bivše djevojke 2018. godine. U zatvor u Remetincu došao je nakon sedam mjeseci istražnog zatvora, a trenutačno robija u zatvoru u Glini.

Vezani članci Ilustracija Rumunj na izuzetno ponižavajući način ilegalno prevozio ljude u Sloveniju. Sud odredio istražni zatvor Elektronička narukvica - 5 Reporterka Dnevnika Nove TV prva je provjerila kako funkcioniraju narukvice za osuđenike: "Zato imamo oficirske jedinice koje imaju poseban zadatak"

Njegov branitelj Boris Radman od pravomoćnosti presude pa sve do danas podnio je prema sudovima desetak tužbi i zahtjeva kojima pokušava obnoviti kazneni postupak protiv Kovačevića i prekinuti izvršenje zatvorske kazne. Za sad je kaznu uspio smanjiti za tri mjeseca pa Daruvarcu ostaju tri godine i dva mjeseca iza zatvorskih rešetaka.

Godinu dana je već odslužio te se, uz ostatak od dvije godine i dva mjeseca, uskoro ispunjavaju uvjeti za prijevremeni otpust kada mu kazna može biti smanjena za trećinu.

Među brojnim tužbama i zahtjevima za reviziju kaznenog postupka, podnesena je i kaznena prijava protiv žrtve, 20-godišnje djevojke koju je prije dvije godine pretukao. Nju je kazneno prijavio neposredno nakon odlaska u zatvor zbog navodno lažnog svjedočenja i iskaza koji je dala na sudu. Tvrdio je da bivšoj djevojci nije glavom udarao u umivaonik u toaletu kafića i da je sve izmislila.

Preko svojeg odvjetnika Daruvarac je podnio i zahtjev za nepravu obnovu kaznenog postupka i smanjenje kazne jer je nakon odlaska u zatvor postao otac. Općinski sud u Zadru mu je 8. lipnja odbio taj zahtjev uz obrazloženje da je neosnovan, piše Slobodna Dalmacija.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju