Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Horvat proveo noć u Remetincu, njegov odvjetnik kaže da bi mogao uskoro izaći: "Ovisi o taktici USKOK-a"

Bivši ministar Darko Horvat proveo je prvu noć u Remetincu. U subotu navečer mu je, nakon ispitivanja u USKOK-u određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Njegov odvjetnik nada se da će to biti i kraće, a Horvat ovaj tjedan mora donijeti i odluku o aktivaciji saborskog mandata.

Umjesto u Banskim dvorima, Darko Horvat novi će tjedan započeti u Remetincu. Budući da je podnio ostavku, istražni zatvor mu nije određen i zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - 2 Zlouporaba položaja i ovlasti USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Njegov odvjetnik Vladimir Terešak ipak vjeruje da bi Horvat iz Remetinca mogao izaći i ranije.

"U odnosu na točku 2 više neće moći dolaziti u kontakte s osobama koji su djelatnici ministarstva, te su preostala tri svjedoka za koje USKOK tvrdi da su u osobnim odnosima i prijateljskim odnosima", kazao je Terešak u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Martine Bolšec Oblak.

"Ovisi o taktici USKOK-a, hoće oni razvlačiti ili neće, ali teoretski oni bi mogli ta tri svjedoka ispitati u ponedjeljak, utorak i on bi mogao izaći van, ako će oni to htjeti. Mi ih prisiliti ne možemo, ali bilo bi za očekivati da oni to naprave u naredna dva dana", dodao je.

"Nije riječ o tajmingu"

USKOK-ovi istražitelji u subotu navečer su se osvrnuli i na premijerovu tezu o tajmingu uhićenja.

Vedran Libl, zamjenik ravnateljice USKOK-a: "Kad prikupimo dovoljno postupamo isto kao prema svakom slučaju, tajming je bi odgovarao iako bi vrijeme možda bilo ljepše. Nije riječ o nikakvom tajmingu".

Curi vrijeme za aktivaciju saborskog mandata

Horvatu vrijeme curi za aktivaciju saborskog mandata. Naime, ne podnese li pisani zahtjev Saboru, gubi pravo na svoj zastupnički mandat.

"U utorak ću ja razgovarati s gospodinom Horvatom u istražnom zatvoru, i ja vjerujem da ćemo i tada razriješiti pitanje njegovog aktiviranje saborskog mandata za koji mu teče rok od osam dana od jučer", najavio je njegov odvjetnik

Istražitelji su u subotu podigli prašinu u Horvatovu rodnom kraju. Pa je njegovo uhićenje i u nedjelju glavna tema.

"Nije me baš iznenadilo, očekivali smo to jer svi tako rade", kazala je Ana iz Preloga. No je li i Horvat radio nezakonito - to će se tek trebati dokazati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene