Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je uoči sjednice Vlade kako je siguran da će HNS ostati u koaliciji s HDZ-om, unatoč tome što je HNS-ov Matija Posavec rekao da se ta stranka treba ispričati zbog koalicije i izaći iz Vlade.

Galerija


Uoči sjednice Vlade, na kojoj će prvi put sudjelovati i novi ministri iz rekonstrukcije Vlade, ministar Darko Horvat komentirao je situaciju u HNS-om čiji je član Matija Posavec tražio da stranka izađe iz Vlade. Kazao je da su neslaganja u HNS-u očita, ali to je problema HNS-a u koji se niti HDZ niti vlada neće miješati.

Vezani članci Ministar graditeljstva Darko Horvat Horvat o podjeli hrane u Petrinji: "Sada se priprema preveliki broj toplih obroka. Na terenu sve ima glavu i rep" Nakošena zgrada u Vukovarskoj ulici od zagrebačkog potresa Gdje zapinje? Opasne konstrukcije koje nitko već mjesecima ne sanira prijete Zagrepčanima: ''Ne znam gdje ćemo poslije, na cestu najvjerojatnije''

''Jedna nekorektnost jednog člana HNS-a koji, u ovom trenutku, sebi uzima puno više prava i ovlasti, a vi mu dajete puno više prostora nego što ga on zaslužuje, ima jednu svoju retoriku s kojom se mi ne slažemo, ali političari unutar HNS-a su pragmatični i oni će ostati uz ovu Vladu. Ja sam u to siguran'', rekao je Horvat.

Matija Posavec je izjavio da bi se HNS trebao ispričati biračima zbog ulaska u koaliciju s HDZ-om te se on za to ispričao. Rekao je da će tražiti da HNS napusti koaliciju prije rekonstrukcije i da se najesen raspišu parlamentarni izbori.

Izvor u HNS-u je za DNEVNIK.hr rekao da nitko ne može proniknuti u stvarne osobne motive Matije Posavca i tko stoji iza njegova pokušaja destabilizacije i stranke i Vlade. ''Odbili smo suradnju sa SDSS-om i praktički se odrekli mandata kako bi se Posavcu podignula nacionalna prepoznatljivost'', kazao je izvor i dodao da su u njegovu promociju uložili milijun kuna. ''Čini se da Posavec nažalost nakon svega što je HNS napravio za njega sada samo traži izgovor da napusti stranku'', poručio je HNS-ovac.

Murganić uzela 6+6: "Nisam donijela poteze koji bi štetili", Bedeković: "Imat ću kontinuitet na kojem je radila moja prethodnica"