Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nekorektnost jednog člana

Horvat ne sumnja u podršku HNS-a, a medijima poručio: ''Jednom čovjeku dajete više prostora nego što zaslužuje''

Matija Posavec traži da HNS napusti Vladu (Foto: Dnevnik.hr)
Matija Posavec traži da HNS napusti Vladu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Matija Posavec traži da HNS napusti Vladu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je uoči sjednice Vlade kako je siguran da će HNS ostati u koaliciji s HDZ-om, unatoč tome što je HNS-ov Matija Posavec rekao da se ta stranka treba ispričati zbog koalicije i izaći iz Vlade.

Uoči sjednice Vlade, na kojoj će prvi put sudjelovati i novi ministri iz rekonstrukcije Vlade, ministar Darko Horvat komentirao je situaciju u HNS-om čiji je član Matija Posavec tražio da stranka izađe iz Vlade. Kazao je da su neslaganja u HNS-u očita, ali to je problema HNS-a u koji se niti HDZ niti vlada neće miješati.

Pročitajte i ovo Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku Slika nije dostupna IZLAZI LI HNS IZ VLADE? Ministar Horvat poručio da će se više o sudbini koalicije znati popodne na koalicijskom sastanku

''Jedna nekorektnost jednog člana HNS-a koji, u ovom trenutku, sebi uzima puno više prava i ovlasti, a vi mu dajete puno više prostora nego što ga on zaslužuje, ima jednu svoju retoriku s kojom se mi ne slažemo, ali političari unutar HNS-a su pragmatični i oni će ostati uz ovu Vladu. Ja sam u to siguran'', rekao je Horvat.

Matija Posavec je izjavio da bi se HNS trebao ispričati biračima zbog ulaska u koaliciju s HDZ-om te se on za to ispričao. Rekao je da će tražiti da HNS napusti koaliciju prije rekonstrukcije i da se najesen raspišu parlamentarni izbori.

Izvor u HNS-u je za DNEVNIK.hr rekao da nitko ne može proniknuti u stvarne osobne motive Matije Posavca i tko stoji iza njegova pokušaja destabilizacije i stranke i Vlade. ''Odbili smo suradnju sa SDSS-om i praktički se odrekli mandata kako bi se Posavcu podignula nacionalna prepoznatljivost'', kazao je izvor i dodao da su u njegovu promociju uložili milijun kuna. ''Čini se da Posavec nažalost nakon svega što je HNS napravio za njega sada samo traži izgovor da napusti stranku'', poručio je HNS-ovac.

Aktualno Murganić uzela 6+6: "Nisam donijela poteze koji bi štetili", Bedeković: "Imat ću kontinuitet na kojem je radila moja prethodnica" Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Marija Vučković (Foto: Ministarstvo poljoprivrede) Marija Vučković (Foto: Ministarstvo poljoprivrede) Foto: Ministarstvo poljoprivrede +0 Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Murganić uzela 6+6: "Nisam donijela poteze koji bi štetili", Bedeković: "Imat ću kontinuitet na kojem je radila moja prethodnica" 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene