Obavijesti Video Pretražite Navigacija
koji su njegovi motivi

Posavec traži da HNS iziđe iz Vlade, stigao mu odgovor: ''Uložili smo u njega milijun kuna, a on traži...''

Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Matija Posavec traži da HNS napusti Vladu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
HNS je reagirao na recentne izjave međimurskog župana Matije Posavca, koji je poručio da se stranka treba ispričati zbog koalicije s HDZ-om, ali i da trebaju napustiti koaliciju.

''Statutarno sjednice Predsjedništva HNS-a može sazvati samo predsjednik stranke, a u HNS-u smo za zahtjev Matije Posavca doznali iz medija, budući da nikakav službeni zahtjev ni mailom, ni telefonski, ni porukom predsjedniku ili u Središnji ured nije uputio.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Matija Posavec Politička biografija Tko je Matija Posavec? Bio je najmlađi župan, na izborima za Sabor iznenadio je mnoge, ali ni njegova karijera nije bez mrlja

Kao što smo više puta istaknuli, HNS kao liberalna stranka poštuje razmišljanja i stavove svih svojih članova i legitimno je da kandidat za predsjednika stranke iznosi svoje osobne političke stavove, čak i kada je u njima usamljen.

Predsjednik stranke Ivan Vrdoljak posljednjih je dana intenzivno iznosio stav HNS-a da HNS podržava rekonstrukciju Vlade s ciljem veće učinkovitosti i funkcionalnosti cijele Vlade te da očekujemo razgovor s koalicijskim partnerima'', poručili su iz HNS-a.

U HNS-u se pitaju koji su njegovi motivi

Kako doznajemo iz izvora u HNS-u, nitko ne može proniknuti u stvarne osobne motive Matije Posavca i tko stoji iza njegova pokušaja destabilizacije i stranke i Vlade. Podsjećaju da mu je HNS napravio personaliziranu kampanju za EU izbore. ''Odbili smo suradnju sa SDSS-om i praktički se odrekli mandata kako bi se Posavcu podignula nacionalna prepoznatljivost'', kaže naš izvor i dodaje da su u njegovu promociju uložili milijun kuna. Navode da je predsjednik Vrdoljak najavio da se više neće kandidirati za mjesto predsjednika kako bi Posavcu otvorio prostor za kandidaturu. ''Čini se da Posavec nažalost nakon svega što je HNS napravio za njega sada samo traži izgovor da napusti stranku'', poručio je HNS-ovac.

Prošloga tjedna Posavec je izjavio da bi se HNS trebao ispričati biračima zbog ulaska u koaliciju s HDZ-om te se on za to ispričao.

U srijedu je za 24 sata rekao da će tražiti da HNS napusti koaliciju prije rekonstrukcije i da se najesen raspišu parlamentarni izbori.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene