Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjeralica opisuje drugog čovjeka

IZRUČILI GA, a postoji mogućnost da NIJE kriv!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudbina čovjeka o kojem je Provjereno početkom svibnja radio priču, danas je zapečačena. Darius Povilaitis, neslužbeno doznajemo, izručen je Peruu.

Kako neslužbeno doznajemo, jutros je pravosudna policija Perua od hrvatskih pravosudnih vlasti preuzela Dariusa Povilaitisa i zaputila se s njim u Peru, gdje ga čeka suđenje za djelo za koje postoji mogućnost koje nije počinio.

Pročitajte i ovo Interpol - 1 Međunarodni zahtjevi Interpolove tjeralice: Znate li kada se koriste crvene, plave, žute, zelene, crne, ljubičaste i narančaste? Julian Assange Odluka 20. svibnja Odgođeno izručenje Juliana Assangea SAD-u: "Tražimo ova jamstva"

Podsjetimo, Darius Povilaitis, državljanin Litve u hrvatskom je zatvoru već dvije godine i to na temelju međunarodne tjeralice koja opisuje potpuno drugog čovjeka! Između ostalog čak 30 cm nižeg.

Darius je u zatvoru, u međuvremenu obolio. Za četvrtak zakazana operacija karcinoma je otkazana i to kako doznajemo, prema neslužbenim informacijama, zato jer su u Zagreb po njega došli peruanski pravosudni policajci. Supruga Julia je očajna, tvrdi - supruga mi šalju u smrt!

>> Kriminalac ili žrtva sustava?

Dariusova supruga za Provjereno je ispričala kakvi su uvjeti u peruanskim zatvorima. 'Ako imate novca, možete kupiti krevet za sebe. Ako nemate novca, spavate na podu, negdje na krovu vjerojatno, gdje god nađete mjesto. Morate se boriti za mjesto jer policija kaže da je zatvor za 3.000 zatvorenika, a oni drže 10 000 ljudi. Nemaju pitku vodu, nemaju hranu', ispričala je Julia Abakumova.

Cijelu situaciju dodatno pogoršava to što Hrvatska prilikom izručivanja osoba ne provjerava hoće li joj u zemlju u koju se izručuje biti ugrožena ljudska prava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene