Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudbina 9 pritvorenika

Hoće li Bandić danas izaći iz Remetinca?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zagrebačkom županijskom sudu danas će se u 13 sati održati ročište na kojem će se, nakon odluke izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, koje je ukinulo rješenje o istražnom zatvoru, ponovno raspravljati o zahtjevu USKOK-a da se Milanu Bandiću i sada osmorici njegovih suosumnjičenika odredi istražni zatvor.

Pred suca istrage će danas tako, osim zagrebačkog gradonačelnika, biti dovedeni i Slobodan Ljubičić, Željko Horvat, Ivan Tolić, Filip Čulo, Miljenko Benko, Branko Mihaljević, Vidoje Bulum i Zdenko Antunović.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece

Njih osmorica, zajedno s Bandićem, preostali su osumnjičenici u aferi Agram, koji su zasad ostali unutar zidina Remetinca, no to bi se moglo promijeniti nakon “popravnog” ročišta kod suca istrage.

Afera Agram: Pripuz, Laco i Markus uplatili jamčevine i napustili Remetinec

Naime, s obzirom na to da je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prijašnju odluku suca istrage ukinulo iz formalnopravnih razloga, odnosno zato što nije u dovoljnoj mjeri obrazložio može li se svrha istražnog zatvora ostvariti blažom mjerom, poput mjere opreza ili jamstva, to je nešto što će, prema uputi izvanraspravnog vijeća, sudac istrage trebati učiniti danas. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene