Obavijesti Video Pretražite Navigacija
23. obljetnica Oružanih snaga

Josipović: 'Oružane snage djeluju za sigurnost države i pridonose miru u svijetu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH uputio je čestitku svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga RH.

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović uputio je čestitku svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga RH u povodu obilježavanja 23. obljetnice Dana Oružanih snaga RH i Hrvatske kopnene vojske, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sudjelovao u 'Zelenoj čistki' Josipović: 'Pomažem da nam okoliš bude zdraviji i bolji' Slika nije dostupna Vještine pokazali i obučeni psi Pogledajte IMPRESIVNE snimke vojne vježbe: Evo kako izgleda iznenadni teroristički napad!

Josipović zahvalio biračima i čestitao izabranim kandidatima

'Obilježavajući obljetnice, Dan Oružanih snaga i Dan hrvatske kopnene vojske, prisjećamo se i odajemo počast svim poginulim i preminulim sudionicima obrambenoga Domovinskoga rata i iskazujemo zahvalnost svim hrvatskim slobodarima, svim hrvatskim braniteljima. Naša prošlost temelj je i zalog naše sadašnjosti i naše budućnosti', navodi u čestitci predsjednik Josipović .

Ističe da su hrvatske Oružane snage organizirane i djeluju u korist sigurnosti građana, društva i države.

Suradnja i djelovanje s ostalim organizacijama i tijelima u pomoći građanima na područjima Hrvatske i susjednih država, na područjima ugroženim poplavama, najjasniji je pokazatelj o čemu je riječ, kaže predsjednik Josipović.

Kako dodaje, 'naša vojska priprema se i obučava za one tradicionalne zadaće i aktivnosti. Naš obrambeni sustav razvija suradnju s brojnim državama, zemljama našeg bližeg i daljeg okruženja'.

Josipović: Teška iskustva s poplavama koristit će nam u budućnosti

Hrvatska je članica Europske unije i NATO saveza, odgovorna članica međunarodnih organizacija, i sudionica mnogih regionalnih inicijativa i programa, podsjeća Josipović te naglašava kako je značajan doprinos naših pripadnika i naših postrojba miru, sigurnosti i stabilnosti građana, društava i država sudjelovanjem u brojnim misijama i aktivnostima NATO saveza, Europske unije i Ujedinjenih naroda.

Pomoć i angažman naše vojske u borbi protiv prirodnih nepogoda, poput poplava i požara, sudjelovanje u operacijama traganja i spašavanja na kopnu i na moru, prijevoz unesrećenih i oboljelih građana i posjetitelja Hrvatske, sve su to zadaće i aktivnosti koje obavlja, za koje se priprema i koje će i nadalje obavljati naše Oružane snage, navodi Josipović.

'Na poseban način, u povodu obilježavanja značajnih obljetnica, čestitam promaknutim, nagrađenim, odlikovanim i pohvaljenim pripadnicama i pripadnicima naše vojske. Svim vojnicima, dočasnicima i časnicima, namještenicima i službenicima čestitam Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske', stoji u čestitki predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH, Josipovića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene