Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pola milijuna Hrvata

Dan invalida: 'Želimo biti dio zajednice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj živi pola milijuna osoba s invaliditetom.

Povodom njihovog dana koji se obilježava sutra, svoje aktivnosti predstavila je Koalicija za život u zajednici. Koalicija je sastavljena od sedam udruga čiji predstavnici vlastitim iskustvom svjedoče o brojnim problemima s kojima se susreću. Upozorili su kako se većina od 280 propisa o pravima osoba s invaliditetom ne primjenjuje u svakodnevnom životu.

Pročitajte i ovo Lovro Govorčin, Nevena Zubčić Festival tolerancije Nakratko su postali modeli: ''Jako je važno da se u prvi plan ne stavlja naš invaliditet nego mi kao osobe'' Osoba s invaliditetom - 1 Novost Dobra vijest za osobe s invaliditetom, uskoro će dobiti nacionalnu i EU iskaznicu: U registru je više od 600 tisuća ljudi

'Hoćemo se i družiti, ići u kino, ići u škole, ići na radna mjesta, biti dio zajednice', ističe Senada Haličević, predsjednica Udruge za samozastupanje.

'Čim ljudi vide osobu u kolicima, on ništa ne može, kod nas je to još uvijek tako međutim kad vi s ljudima pričate onda vidite da sam ipak uspio razbiti predrasudu', kaže Neven Jurina Tomić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene