Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dvojica vojnika stabilno

Tijelo poginulog vojnika u petak u Zagrebu: ''Priredit ćemo doček sa svim vojnim počastima, kako priliči hrvatskom vojniku''

Josip Briški (Foto: MORH)
Josip Briški (Foto: MORH) MORH
Aktualno Galerija Damir Krstičević (Foto: MORH) Damir Krstičević (Foto: MORH) Foto: MORH +0 Josip Briški (Foto: MORH) Galerija 1/2 >>
Ministar obrane Damir Krstičević rekao je uoči sjednice Vlade da su u tijeku dogovori o transportu tijela poginulog vojnika Josipa Briškog iz Afganistana u Hrvatsku. Očekuje da će transportni zrakoplov u petak u jutarnjim satima dovesti tijelo pokojnika na zagrebački aerodrom. U Ministarstvu obrane održat će se komemoracija, a sprovod bi trebao biti organiziran za subotu.

U tijeku su dogovori MORH-a sa zapovjedništvom u Afganistanu vezani za transport tijela preminulog vojnika Josipa Briškog. ''Za koji sat očekujem potvrdu da danas ili večeras tijelo našeg pripadnika krene prema Zagrebu i u jutarnjim satima na Plesu očekujem dolazak transportnog zrakoplova'', kazao je medijima ministar obrane Damir Krstičević uoči sjednice Vlade u Čakovcu.

''Priredit ćemo doček sa svim vojnim počastima, kao što i priliči poginulom pripadniku Hrvatske vojske'', rekao je ministar. U Ministarstvu obrane nakon dočeka održat će se komemoracija, a sprovod bi trebao biti u subotu u 10 sati. Sve troškove pokrit će Ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Fotografije automobila u kojima su stradali hrvatski vojnici u Afganistanu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nakon stradanja vojnika Vojnik koji je bio u mirovnoj misiji u Afganistanu: "Čim napustite bazu, imate metu na sebi i postajete glineni golub"

Na pitanje novinara hoće li Ministarstvo obitelji financijski pomoći i oko drugih stvari, ministar je odgovorio da će obitelji pružiti pomoć i podršku u svakom smislu. ''Apsolutno. Sve što je potrebno, tu smo'', rekao je Damir Krstičević.

Ministar je potvrdio da je stanje druge dvojice vojnika teško ranjenih u samoubilačkom napadu u Afganistanu stabilno. ''Osigurali smo jako dobru medicinsku skrb u američkim bolnicama u Afganistanu. Nadam se da bi u roku od sedam do deset dana, uz potporu hrvatskih saveznika, partnera i Hrvatske vojske, oni isto mogli biti u Zagrebu'', rekao je ministar.

U četvrtak su vojarne u Hrvatskoj i diljem svijeta, zajedno s Ministarstvom obrane, radni dan započele minutom šutnje u čast poginulom vojniku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene