Dalija Orešković u ime koalicije centra odlučila je ne sudjelovati na sastanku na koji ih je pozvao HDZ-ov Branko Bačić. Sastanak u Saboru je održan.


Sastanak oporbe s HDZ-ovim Brankom Bačićem održan je, a na njega su stigli svi predstavnici oporbe osim Dalije Orešković.

Vezani članci Siniša Hajdaš Dončić Hajdaš Dončić: "Proračun se bazira na PDV-u i to je velika opasnost. Ovisimo u suncu, moru i pijesku kao nacija" Katarina Peović, Andrej Plenković, Karolina Vidović Krišto Paljba po Plenkoviću: "Žao mi je što imam samo minutu da vam taj šalabahter razvalim", "Ponašate se kao Sanader"

Branko Bačić nakon sastanka s oporbenjacima kazao je: "Predložio sam arhitekturu Hrvatskog sabora, što su oni jednoglasno prihvatili. To je vrlo korektna arhitektura svih voditelja saborskih odobra i izaslavanstva. Promijenjena je samo u jednom radnom tijelu. Na način da je Odbor za poljoprivredu pripao vladajućima, a Odbor za europske poslove oporbenim strankama i to je uglavnom ono što smo se dogovorili". Kako je dodao, radilo se o matematici i slaganju kome što pripada nakon izbora.

"Danas smo se dogovorili kome pripada koje radno tijelo, do srijede ćemo morati imati imena kako bismo imenovali osam radnih tijela", dodao je Bačić. Kako je najavio, bit će imenovano i radno tijelo koje će se baviti obnovom Zagreba. Ovaj tjedan bit će završeno i imenovanje Vlade, naveo je Bačić. Ako ne bi bilo dogovora oko imenovanja, glasanje bi se prolongiralo za treći tjedan.

"Mislim da nam treba malo skromnosti i poniznosti u ovim danima. Ja ovaj sastanak nisam morao sazvati", kazao je Bačić komentirajući nedolazak Orešković.

Orešković odbila poziv

Stranka s imenom i prezimenom, Fokus i Pametno odlučile su ne doći na sastanak uoči konstituirajuće sjednice Sabora. Na sastanku su dogovorena imena potpredsjednika Sabora i imena članova odbora, koja bi trebala biti potvrđena u srijedu.

"Niti Bačić ima pravo pozivati bilo koga u Hrvatski sabor prije nego što se on konstituira niti će mu se oporba na takav poziv odazvati. Na taj sastanak mogu otići samo guske u magli", kazala je Orešković za N1.

Dodjelu mjesta u odborima smatra laktarenjem, stoga želi da poslovnikom Sabora bude jasno definirano tko iz oporbe ima pravo na ta mjesta. "Tko je Branko Bačić da zove stranke na sastanak, kad Sabor nije konstituiran", pita se Orešković.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju