Dalić je poručila kako je sigurna da će Marić i sutra biti ministar.


Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić u Dnevniku Nove TV razgovarala je s reporterkom Ivanom Brkić Tomljenović. Kazala je kako je sigurna da će ministar financija Zdravko Marić "preživjeti" sutrašnje glasanje o povjerenju.

Može li Marić ovo sve preživjeti i ostati ministar?

Vezani članci Zdravko Marić u Saboru (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar Marić tvrdi kako ne pritišće sindikate obrazovanja, oglasili se i drugi sindikati javnih službi Mislav Bago i Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Marić potvrdio: Ako sindikati ne pristanu na Vladinu ponudu, javni sektor neće dobiti povećanje plaća

Sigurna sam da će i sutra biti ministar. To je pokazala i današnja rasprava u kojoj čak ni Bernardić nije iskoristio vrijeme da bi obrazlagao vlastitu interpelaciju. Rasprava se pretvorila u veliko politikanstvo. Marić je imao priliku odbaciti sve ono što mu se stavlja na teret..

Je li on politički uteg ove Vlade?

On je bio, jest i ostat će dobar ministar. Rasprava pokazuje da premijer i Vlada stoje iza svojih ljudi koji imaju rezultate, a to je Zdravko Marić. Ova rasprava je dodatan dokaz vjerodostojnosti Vlade.

Jeste li sigurni da će Marić sutra opstati? Oporba kaže da imaju 77 ruku potrebnih za smjenu.

Ne treba spekulirati, sve će se pokazati na vrijeme. Sutra će sve biti jasno.

Što ako ga ipak budu srušili? Hoće li u tom slučaju HDZ ići na novog ministra ili su novi izbori realnija opcija

Ah, što bi, da bi, tu nema mjesta za ovakve spekulacije. Sigurna sam da će Marić i sutra biti ministar.

Može li Vlada opstati ako Marić padne?

Ne treba brinuti za stabilnost Vlade. Stabilnost političkog sustava jedna je od bitnijih osobina koje smo isticali svih ovih mjeseci otkada smo izabrani. Tim ćemo putem i nastaviti. Ako ipak dođe do izbora, HDZ je za njih spreman, kao što je već nekoliko puta spomenuo.

Koliko vam se čini realna opcija novih izbora?

Ne treba spekulirati. Polako, korak po korak. Sutra će se glasati o povjerenju ministru, a nakon toga će se raspravljati o povjerenju predsjedniku Sabora za kojeg je prikupljeno 79 potpisa. Idemo polako, korak po korak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr