Martina Dalić i Ante Ramljak (Foto: Pixell)
Martina Dalić i Ante Ramljak (Foto: Pixell) Foto: Pixell

USKOK je odbio prigovore Živog zida i Slobodne Hrvatske, zbog odbacivanja kaznenih prijava u aferi Hotmail.


Nastavno na priopćenje koje je 18. lipnja 2018. objavljeno povodom odbačaja kaznenih prijava političkih stranaka Živog zida i Slobodne Hrvatske protiv Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Martine Dalić, potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika Vlade Republike Hrvatske u TD Agrokor d.d., i Zdravka Marića, ministra financija u Vladi Republike Hrvatske zbog kaznenih djela iz članka 291. stavak 1. i 2., članka 295., članka 259., te članka 301. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona/11, USKOK je objavio priopćenje o odluci Kolegija Ureda za suzbijanju korupcije i organiziranog kriminaliteta u navedenom predmetu.

Vezani članci Angela Merkel i Andrej Plenković - 3 Andrej Plenković se u Berlinu sastao s Angelom Merkel: "Njemačka vidi Hrvatsku kao dio trokuta" Davor Ivo Stier, Miro Kovač, Ivan Penava i Ljubo Ćesić Rojs Ovo su ljudi koji su jasno dali do znanja da će pokušati srušiti Plenkovića s čela HDZ-a

"Kolegij USKOK-a je povodom prigovora koje su podnositelji prijava podnijeli protiv rješenja o odbačaju kaznenih prijava donio odluku da su podnijeti prigovori neosnovani. Naime, nakon provedene rasprave, Kolegij Ureda je utvrdio da su izvidima u ovom predmetu cjelovito obuhvaćeni svi segmenti prijavljenih događaja te je rješenjem o odbačaju ispravno utvrđen izostanak obilježja kaznenih djela za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti, pa stoga navodi prigovora kao i njima priložena dokumentacija niti na jedan način ne dovode u pitanje osnovanost pobijanog rješenja o odbačaju.

Protiv odluke Kolegija USKOK-a podnositelji prijave imaju pravo prigovora Odjelu za unutarnji nadzor Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.", navode u priopćenju.