Obavijesti Video Pretražite Navigacija
afera hotmail

USKOK odbio prigovore Živog zida i Slobodne Hrvatske

Martina Dalić i Ante Ramljak (Foto: Pixell)
Martina Dalić i Ante Ramljak (Foto: Pixell) Foto: Pixell
USKOK je odbio prigovore Živog zida i Slobodne Hrvatske, zbog odbacivanja kaznenih prijava u aferi Hotmail.

Nastavno na priopćenje koje je 18. lipnja 2018. objavljeno povodom odbačaja kaznenih prijava političkih stranaka Živog zida i Slobodne Hrvatske protiv Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Martine Dalić, potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika Vlade Republike Hrvatske u TD Agrokor d.d., i Zdravka Marića, ministra financija u Vladi Republike Hrvatske zbog kaznenih djela iz članka 291. stavak 1. i 2., članka 295., članka 259., te članka 301. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona/11, USKOK je objavio priopćenje o odluci Kolegija Ureda za suzbijanju korupcije i organiziranog kriminaliteta u navedenom predmetu.

Pročitajte i ovo Plenković i Zelenski Podrška Ukrajini Plenković: "Ukrajinci se bore za sigurnost cijele Europe, njihov slom povećao bi ruske apetite" Slika nije dostupna Opisao kontakte s Vladom Todorić Vladi postavio 4 pitanja i opisao svoj susret s Plenkovićem: "Bilo mi je neobično što me primaju u tajnosti, pod okriljem noći"

"Kolegij USKOK-a je povodom prigovora koje su podnositelji prijava podnijeli protiv rješenja o odbačaju kaznenih prijava donio odluku da su podnijeti prigovori neosnovani. Naime, nakon provedene rasprave, Kolegij Ureda je utvrdio da su izvidima u ovom predmetu cjelovito obuhvaćeni svi segmenti prijavljenih događaja te je rješenjem o odbačaju ispravno utvrđen izostanak obilježja kaznenih djela za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti, pa stoga navodi prigovora kao i njima priložena dokumentacija niti na jedan način ne dovode u pitanje osnovanost pobijanog rješenja o odbačaju.

Protiv odluke Kolegija USKOK-a podnositelji prijave imaju pravo prigovora Odjelu za unutarnji nadzor Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.", navode u priopćenju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene