Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HSLS će samostalno izići na parlamentarne izbore i u ovom trenutku ne želi se vezati ni uz jedan od dvaju velikih blokova, iako je do sada bilo konkretnih ponuda iz SDP-a, kazao je na izbornoj skupštini zadarskog županijskoga HSLS-a predsjednik stranke Darinko Kosor.


Rekao je kako stranka jača iz dana u dan te da im je cilj biti treća politička snaga, a u zadarskoj županiji i 9. izbornoj jedinici glavni konkurent HDZ-u. Kosor je rekao i kako je vladina politika neodrživa i štetna za građane. Za brži gospodarski oporavak, ističe Kosor, jedino je rješenje promjena vlasti i dolazak novih ljudi u politiku.

Vezani članci Slika nije dostupna 'HSLS ne sudjeluje u pripremi braniteljskih prosvjeda' Slika nije dostupna D. Kosor: Vladajući i oporba se dodvoravaju biračima

Komentirajući afere, rekao je da, utvrdi li se odgovornost bivšega premijera Ive Sanadera, odgovornost mora biti jednaka za sve članove vlade. Poznavajući naše pravosuđe, dodao je Kosor, nitko neće odgovarati za političke odluke, niti će biti kažnjen zato što je dignuo ruku na sjednici vlade za neki štetni zakon ili štetnu prodaju neke državne tvrtke. Na kraju će pojedinci odgovarati za neke manje zlouporabe, a primjerice bivšem potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu najveći krimen bit će malverzacije s reflektorima na nogometnom igralištu, rekao je Kosor.

Na izbornoj skupštini za novoga predsjednika županijskog HSLS-a izabran je Goran Šarin, kapetan trgovačke mornarice i dosadašnji predsjednik stranačkog ogranka općine Preko. Naš cilj je jačanje HSLS-a u Zadarskoj županiji, uskoro ćemo obnoviti još sedam ili osam općinskih ogranaka te ogranak u Biogradu, kazao je Šarin.

Izaslanici iz 17 ogranaka birali su još i pet potpredsjednika i devet članova županijskog vijeća, koje je bilo raspušteno još od druge polovice srpnja. Tada je bivši potpredsjednik stranke i predsjednik županijskog HSLS-a Stanko Zrilić isključen iz stranke zajedno s tadašnjom predsjednicom Đurđom Adlešić i saborskim zastupnikom Ivanom Čehokom. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju