Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Počinje nova školska godina! Policija vozače poziva na pojačan oprez. Nadzirat će se ulice i raskrižja u blizini škola. Kažnjavat će se svi oni koji nesavjesnim ponašanjem u prometu ugrožavaju školarce. Policijski će službenici obilaziti i škole te najmlađe upozoravati na potencijalne opasnosti koje ih čekaju na cesti.


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar uputio je učenicima, nastavnicima i roditeljima poruku u povodu početka nove školske godine u kojoj ističe kako vjeruje da će se, pred novim izazovima i promjenama, svi međusobno podupirati u njihovoj provedbi.

Vezani članci Gužva u blizini OŠ Šestine Nakon objave snimke gužve ispred škole na Šestinama, na pomolu rješenje? Evo što je grad roditeljima obećao Djevojčica dobila preveliku masku Pogledajte kakve su maske dobila djeca u školi: ''Kaj je to crtić? Mislili smo da nas netko zafrkava'', oglasila se Županija

"Dragi učenici, poštovani učitelji i nastavnici, u ponedjeljak počinje nova školska godina. Pred nama su novi izazovi i promjene u čijoj će provedbi, vjerujem, ovo ministarstvo imati podršku učenika, njihovih roditelja, učitelja, nastavnika i ravnatelja škola, kao što će i svi oni imati svu moguću podršku ministarstva", stoji u poruci ministra Mornara.

Ministar je poželio svim učenicima da im školski trenutci proteknu u veselju, međusobnom uvažavanju i prijateljstvu te da, spoznavši važnost obrazovanja kao temelja uspješne budućnosti, kako osobne tako i društva u cjelini, marljivo i odgovorno ispunjavaju školske obveze.

Nastavnike je ministar Mornar pak zamolio da, unatoč teškim vremenima, svoj posao nastave raditi samoprijegorno, odgovorno i s ljubavlju, kao što su to radili oduvijek.

Posebnu dobrodošlicu izrazio je prvašićima koji će u ponedjeljak, 8. rujna, prvi put sjesti u školske klupe. Ministar Mornar zamolio je prvašiće da posebnu pažnju posvete ponašanju u prometu, a ostale sudionike prometa pozvao je na poseban oprez.

Bandić: Vozači i djeco - budite oprezniji u prometu!

U povodu početka školske godine, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je apelirao na vozače da budu još oprezniji, a djecu zamolio da budu pažljiva u prometu jer i najmanji trenutak nepažnje može imati kobne posljedice.

"Uz želju za sretnim školskim danima i što više dobrih ocjena, molim vas da budete posebno oprezni u prometu. Vaša sigurnost i zdravlje na prvom su nam mjestu, a vaša budućnost i znanja koja ćete steći neprocjenjiva su nam vrijednost", poručio je Bandić školarcima.

U ponedjeljak, 8. rujna, s prvim danom škole, zagrebačkom prometu pridružuje se i 7810 prvašića pa je Bandić pozvao vozače da ne žure i da daju prednost školarcima, a roditelje da pripreme svoje dijete za put od kuće do škole.

Podsjetio je da će zagrebačke osnovnoškolce u školskim klupama dočekati besplatni udžbenici te da će ih ove školske godine dobiti i srednjoškolci iz obitelji s troje i više djece, dok će od slijedeće školske godine besplatne udžbenike imati svi zagrebački srednjoškolci. Učenicima i studentima, čije obitelji to nisu u mogućnosti, Grad Zagreb i dalje financira javni prijevoz.

Gradonačelnik Zagreba pohvalio se i da su u Zagrebu do ove školske godine izgrađene čak četiri nove, suvremeno opremljene škole i to na Kajzerici, u Iveru i u Sopnici Jelkovec, a temeljito je obnovljena osnovna škola Pavleka Miškine na Črnomercu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook