Poljski državljanin koji se izgubio planinareći na brdu Šušanj u Crnoj Gori, pa zapalio signalnu vatru kako bi ga spasitelji mogli locirati, prouzročio je katastrofalan požar.


Poljski državljanin koji je prouzročio katastrofalni požar kod Bara u Crnoj Gori, uhićen je zbog kaznenog djela izazivanja opće opasnosti, javljaju crnogorski mediji. 

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Požar u trgovačkom centru na zapadu Zagreba, vatrogasci ga ubrzo ugasili Vladimir Božović Zaiskrilo između Beograda i Podgorice: Veleposlanik Srbije proglašen nepoželjnim u Crnoj Gori, ubrzo stigao i odgovor Srbije

Velizar Čađenović, načelnik barske službe zaštite, rekao je za Vijesti da je plamen buknuo pod nevjerojatnim okolnostima

"Obaviješten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u namjeri da signalizira na kojem se mjestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vjetra i suhe vegetacije, odmah proširila na veliki dio brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku, ovisno o vjetru, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već s jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca", rekao je Čađenović za Vijesti.

Izgubljenog Poljaka su u utorak oko 23 sata pronašli lovci, nakon čega je i uhićen. 

Iz Tima za upravljanje izvanrednim situacijama u Općini Bar priopćeno je da je katastrofa spriječena nadljudskim naporima općinskih službi, vojske i građana. Požar se drži pod kontrolom, dok su sve raspoložive snage i dalje na liniji vatre. "Sačuvani su ljudski životi i nema šteta na objektima", kaže se u priopćenju.