Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Približavanje sa Sirijom

Clinton u Bejrutu: SAD neće iznevjeriti Libanon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna tajnica Hillary Clinton kazala je u Bejrutu da do približavanja između nove američke administracije i Sirije neće doći na štetu Libanona.

'Nećemo učiniti ništa što bi moglo ugroziti suverenitet Libanona', kazala je Clinton na konferenciji za tisak koja je uslijedila nakon susreta s libanonskim predsjednikom Michelom Suleimanom. 'Željela bih razuvjeriti sve libanonske građane, SAD neće nikada raditi aranžmane sa Sirijom koji bi iznevjerili Libanon ili libanonski narod'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hillary Clinton nastavlja kampanju unatoč pritiscima Slika nije dostupna Clinton ponovno u vodstvu pred Obamom

Clinton je također izrazila zadovoljstvo razmjenom veleposlanika između Libanona i Sirije prvi put nakon proglašenja nezavisnosti prije više od 60 godina. Nova američka administracija Baracka Obame odlučila je pokrenuti dijalog sa Sirijom.

Odnosi između Washingtona i Damaska napeti su nakon američke invazije Iraka 2003. i ubojstva, dvije godine kasnije, bivšeg libanonskog premijera Rafica Haririja za koje se Siriju sumnjiči, ali ona odbacuje svaku umiješanost. Clinton je nakon boravka u Iraku stigla u iznenadan i nenajavljen posjet Libanonu, zemlji koja u će u lipnju održati opće izbore.

U zrakoplovu kojim je stigla u Bejrut, državna tajnica novinarima je podijelila priopćenje u kojem se ističe stajalište Sjedinjenih Država da narod Libanona mora biti u mogućnosti birati svoje predstavnike na otvorenim i fer izborima, bez straha od nasilja i zastrašivanja te bez vanjskih pritisaka. SAD će, kako se dodaje, također nastaviti podupirati 'glasove modernizacije u Libanonu'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene