Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stranka ne isključuje podmetanje

Član HDZ-a krao struju, dug ne podmiruje osam godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skandali ponovno prate HDZ. Nakon što se stišao njegov nedavni fizički obračun sa stranačkim kolegama, donačelnik Općine Plaški, Damir Šalov, uhvaćen je u krađi struje.

Tuđi kilovati struje na dohvat ruke. Pomislio je to i zamjenik načelnice Općine Plaški, nakon što mu je, zbog neplaćenih računa, isključena struja. Pa se odlučio spojiti na susjedovu. Opravdava se kako nije učinio ništa nezakonito. 'Ja znam da nisam ništa krao, moja duša je čista', kaže Šalov.

Pročitajte i ovo Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca" Ilustracija od 9 do 13 sati Bez struje u petak u Zagrebu gotovo 90 ulica, pogledajte je li među njima i vaša

Zakon je ipak prekršio. Nije krao doslovno, već u prijevodu - neovlašteno trošio preko tuđeg brojila. I to uz blagoslov prvog susjeda, koji u Plaški dolazi povremeno, a čija kuća ondje zjapi prazna. Ni njegovo ponašanje, HEP neće tolerirati. Novčano ga ne mogu kazniti, no prijete mu isključivanjem struje.

Ne zna se točno koliko je struje potrošeno. HEP je popisao trošila, te poručuju kako im je svejedno tko će platiti struju, sve dok je račun podmiren. No HDZ-ov donačelnik svoj nije podmirio punih 8 godina. Starom dugu od oko 4 tisuće kuna sada će se pridodati i novi troškovi obračuna struje. Koliko dugo je posuđivao preko kabla, nije poznato.

Unatoč političkim neistomišljenicima, posljednjoj strujnoj aferi, pa i nedavnom obračunu kada se Šalov potukao sa stranačkim kolegama - HDZ ga se još ne odriče. 'Dok mu se ne dokaže krivnja stranka stoji iza njega. Možda mu i podmeću oni kojima smeta što je čovjek kandidat za zamjenika načelnika', smatra Marko Kasipović, predsjednik Općinskog vijeća HDZ-a. Lošu poruku onima, koji svoje dugove uredno plaćaju, Šalov je ionako već poslao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene