Nakon 10 godina aktivnog stranačkog rada, član Glavnog odbora HSS-a, predsjednik glinskog HSS-a i član Županijske organizacije HSS-a u Sisačko-moslavačkoj županiji Dražen Pejaković dao je ostavku na članstvo i sve funkcije u toj stranci zbog neslaganja s politikom stranačkog predsjednika i čelništva.

Galerija


Pejaković je izvijestio da je u nekoliko navrata izražavao neslaganje s politikom predsjednika i čelništva stranke pa se tako i na svibanjskoj sjednici Glavnog odbora HSS-a lani izjasnio protiv izlaska iz Europske pučke stranke (EPP) i izrazio rezervu prema ulasku u Amsterdamsku koaliciju.

Vezani članci Siniša Vuco i Krešo Beljak Siniša Vuco postao predsjednik splitskog HSS-a, odgovorio planira li u utrku za gradonačelnika Krešo Beljak Ministarstvo potvrdilo da su izbori u HSS-u bili legalni: Krešo Beljak ostaje predsjednik stranke

Zadovoljan je s desetak godina članstva i doprinosa u HSS-u posebice zbog toga jer se zauzimao za mnoge projekte i rješavanje životnih problema sugrađana u Sisačko-moslavačkoj županiji od podrške mladima i inovatorima do zaštite od poplava i projekata za graničnu policiju MUP-a.

"Na prošlim lokalnim izborima smo se na koalicijskoj listi izborili za mjesto gradskog vijećnika. Pritom sam se zalagao za koaliciju HSS-a s konzervativcima HKS-a Ruže Tomašić sa čijim članovima sam surađivao godinama, što nije odgovaralo nekim krugovima u stranci", rekao je.

Podsjetio je da je kao predsjednik izborne komisije, na skupštini HSS-a 2016. upravo on proglasio Krešu Beljaka predsjednikom stranke.

"Nisam stranku iskoristio, kao neki, za posao u državnoj upravi i tvrtkama, županiji ili raznim ustanovama i nisam nikome ništa dužan", dodao je.

Također, osudio je štetnu izjavu šefa HSS-a Kreše Beljaka u kojoj opravdava udbaške likvidacije.

Dosadašnjim kolegama u stranci poželio je uspješan rad te je najavio da će u Gradskom vijeću Gline rad nastaviti kao nezavisni vijećnik. (Hina)