Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Tehnike spašavanja

Civili u ulozi 'profića': U slučaju katastrofa zove se i njih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimili smo kako je više od 160 volontera svladalo tehnike izvlačenja iz ruševina, spašavanja s visine, organizaciju logističke potpore. Ovakve su vježbe iznimno važne jer u slučaju katastrofa interventne službe itekako trebaju njihovu potporu.

Vježba, vježba i samo vježba. Drugačije se ne može. 'Imamo svake godine po jednu vježbu ovako grupno i onda svako malo se još nađemo pa se dogovorimo o tim stvarima i organiziramo', kaže Anto Đogaš, pripadnik civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Vatrogasci Brzi i spremni U Puli se okupilo više od 100 vatrogasaca: Ovo je vježba koju svaki vatrogasac prvu nauči Tomislav Tomašević vožnja u čamcu Civilne zaštite Isproban simulator potresa Tomašević se provozao po Jarunu s Civilnom zaštitom: "Spremni smo za slučaj veće nesreće"

Niti kiša koja je pljuštala cijeloga dana nije omela pripadnike Civilne zaštite da zdušno savladavaju sve zadatke koji su pred njih postavljeni. Svi su ovi ljudi danas kisnuli dobrovoljno. Motiv gotovo svima jednak. 'Sad sam naučio nešto što nisam znao prije tako da se može dosta toga naučiti, naravno dobro za pomoć nekom drugom u problemima, nesreći ako se bilo što dogodi', kaže Nikola Dragić.

>> U Slunju održana vojna vježba 'Spremnost 13'

Cijela vježba odvijala se pod vodstvom iskusnih instruktora Državne intervencijske postrojbe i Javne vatrogasne postrojbe.

Vježba je pokazala veliku spremnost volontera. Sve što su naučili ipak se nadaju iskoristiti samo na idućoj vježbi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene