Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slavonija mjeri rekordne visine snijega, koje se ne pamte proteklih deset godina. Dok su snježne padaline razveselile one najmlađe, starijima su donijele dodatan posao i brige, čišćenje snijega ispred vlastitih kuća i stanova.


Zaboravne, na obvezu čišćenja podsjećaju komunalni redari, a ako vam se baš ne plaća tisuću kuna kazne, neka vam je lopata pri ruci. Dugo vremena nije izmjereno ovoliko snijega u Slavoniji, a samo u Osijeku snijeg mjeri 18 centimetara, dok ga u Vinkovcima ima i deset centimetara više. Ipak, snijeg treba očistiti ispred vlastitih kuća, s čime se slaže i umirovljenik Stanko Kričko.

Vezani članci Katarina Jusić Snijeg i orkanski vjetar stvorili kaos na cestama: Zabilježene brojne nesreće, vozači na jednu stvar i dalje moraju posebno paziti Proljetni snijeg - 2 Oblačno i kišovito, a onda opet jaka promjena: Doznajte što nas sve očekuje u idućim danima

'Čistimo da netko ne padne i ozlijedi se', rekao nam je Kričko, dok drugi jednostavno kaže, kako snijeg čisti onaj tko hoće. Dobra vijest je da one nesavjesne, koji se žele počistiti ispred vlastitog ulaza, čekaju visoke kazne, odnosno 200 kuna za fizičke osobe te čak 1000 kuna za pravne osobe, tvrdi Ivica Šiškić, voditelj komunalnog redarstva. Zaboravne na građansku dužnost podsjećaju komunalni redari, a kako se sve snima i bilježi, nema izmotavanja.

Osim kazne, u poštanskim sandučićima nađu se i sudske tužbe, jer se znalo dogoditi da građani podignu privatnu tužbu protiv vlasnika kuće ispred koje snijeg nije počišćen. Kako na zemlji, snijeg tako valja očistiti i na krovovima kuća, a tko čeka da mu sunce pomogne u čišćenju, dobit će skupi 'podsjetnik' u poštanskom sandučiću.