Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravlja Siniša Varga poslao je inspekciju u opću bolnicu Bjelovar nakon što se doznalo da je tamo operaciji prisustvovala čistačica!


Nesretnoj ženi tijekom operacije je pozlilo, a nevjerojatnu situaciju Varga je nazvao nedopustivom. Apelirao je i na kompletnu zdravstvenu struku da ne uključuje ne-medicinsko osoblje u tijek liječenja pacijenata. Obitelji operirane osobe uputio je ispriku.

Vezani članci U požaru vikendice kod Bjelovara poginule dvije osobe - 6 Policija se oglasila o tragediji u Bjelovaru, kada su u požaru vikendice poginula dva mladića: Isključen je tehnički uzrok izbijanja vatre, slijedi obdukcija Bjelovar - 1 Najveći grad u Hrvatskoj bez prireza: Podno Bilogore svake je godine sve više beba, a raste i IT industrija

Iz bjelovarske bolnice opovrgavaju da je čistačica, Lidija Mraz, bila u operacijskoj dvorani tijekom same operacije, iako nam je još jučer pomoćnica sanacijskog upravitelja to potvrdila. Istaknula je, doduše, da je čistačica sama zatražila da prisustvuje operaciji jer je to zanima.

Iz bolnice pak danas tvrde da je čistačica pomagala prije same operacije, no da je iz dvorane izišla prije nego što je operacija počela te da ovakve tvrdnje štete ugledu bolnice.

Iako još uvijek potresena i lošega zdravlja, pred naše kamere stala je čistačica Lidija Mraz. Kaže, bole je neistine i laži koje može čuti iz ravnateljstva bolnice. Tvrdi kako je bila pokraj pacijenta kada je operacija već počela te kako joj je, nakon što je kirurg napravio rez na nozi pacijenta - pozlilo. Inače radi na drugom odjelu i dosad nikada nije bila u operacijskoj dvorani za vrijeme operacije, što je očito, uobičajen posao za čistačice na tom odjelu. U operacijskoj dvorani, ističe, nije bila samovoljno ni iz znatiželje, već joj je rečeno da je to njezin posao.

Čistačica u bjelovarskoj bolnici asistirala na operaciji!

'Ja sam kao s neba pala tamo, ne znam uopće što se tamo radi, kažu 'sad pridrži tu nogu'. I ja sam držala tu nogu, kako su mi i rekli. I kao 'idemo sad taj zavoj omotati, dajte se pomaknite malo ovdje'. Doktor kaže da treba nešto dodati, ja gledam, što sad da ja dodam, ne znam. Ja krenem, ona me vuče - ne idi tamo, to je sterilno... Ne znam, nisaa znala proces rada u sali jer nikad nisam tamo radila', prepričava potresena Lidija.

'On je uzeo skalpel i počeo je rezati nogu s jedne strane i s druge, i ja njima kažem da im nije dobro, počelo mi je srce lupat. A već mi je prije toga bilo loše od same pomisli da ću ja biti u toj sali za vrijeme operacije', dodaje Lidija.

Cijeli razgovor s Lidijom Mraz pogledajte u Dnevniku Nove TV u 19:15.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook