Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrti tjedan za redom

Cijene goriva strmoglavo padaju: Eurosuper 95 jeftiniji za 20 lipa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spremnik od 50 litara goriva Eurosuper 95 je čak 37,5 kuna jeftiniji nego prije četiri tjedna

Četvrti tjedan za redom padaju cijene benzina. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurosupera 95 u utorak je jeftinija za 20 lipa, čime je u spomenutom razdoblju pala ukupno 75 lipa. Zato je spremnik od 50 litara ove vrste goriva 37,5 kuna jeftiniji nego prije četiri tjedna. Litra eurosupera 95 prodaje se za oko 9,64 kune.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BIT ĆE MALO BOLJE Vozači, pričekajte s odlaskom na benzinsku: Od ponoći pojeftinjuje gorivo, pogledajte nove cijene Slika nije dostupna Neslužbeno Od ponoći znatno poskupljenje: Objavljeno koliko će rasti cijena goriva

Eurodizel je od utorka jeftiniji za 13 lipa, što je peti uzastopni tjedan pada cijene. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurodizela prodaje se između 8,66 kuna i 8,73 kune. U posljednjih pet tjedana cijena litre ove vrste goriva pala je ukupno 62 lipe čime je spremnik od 50 litara jeftiniji za 31 kunu. Litra autoplina također je pojeftinila, i to za 6 lipa i sada se prodaje za oko 3,51 kunu, ovisno o komapniji. 

Nafte kompanije kažu da su nove cijene derivata na benzinskim postajama posljedica pada cijena derivata na Mediteranskom tržištu te kretanja tečaja dolara i kune. Na svjetskim trržištima barel nafte u ponedjeljak je iznosio 48 dolara, a u utorak 50 dolara. Tečaj dolara i kune nije se puno mijenjao i kreće se oko 6,90 kuna za jedan dolar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene