Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Istri počela je sezona tartufa. Ova dragocjena gljiva na tržištu, posebno se cijeni i može dosegnuti vrtoglave iznose. Buzet i okolica turiste u posezoni privlače upravo ovom delicijom. Gostima je sve zanimljivo od načina traganja do pripreme ukusnih jela.


Ivan i Crnko su uporni. U potrazi za 'skrivenim blagom' znaju provesti gotovo čitav dan. 'To vam je kao lutrija. Jedanput pronađete više, jedanput manje, jedanput ništa', kazao je tartufar Ivan Karlić.

Vezani članci Ante Dragojević (Foto: Nova TV) Bivši policajac tvrdi da je pronašao Antinu sestru: ''Nije mogao vjerovati, pokušavaju ostvariti kontakt'' Spašavanje ukrajinskih i ruskog pomorca s Bourbon Rhodea (Foto: screenshot) Objavljen video spašavanja preživjelih članova posade Bourbon Rhodea iz Ukrajine i Rusije: "Volio bih da smo pronašli i ostale..."

Vrijednost skupocijenog gomolja mjeri se u gramima, a obračunava u tisućama kuna. Unatoč cijeni, sve je traženiji istarski proizvod. 'Sad su trenutno od 3 do 10 tisuća kuna', kaže Ivan. U zimskim mjesecima njegova se cijena zna popeti čak iznad visokih 20 tisuća kuna. Ni domaći ni strani gosti ne mogu im odoljeti.

>> Potraga za jestivim zlatom!

'S njima možemo raditi čuda. Od predjela, toplih predjela, tjestenina, mesa, deserta', kaže Fabiana Mijanović, vlasnica restorana.

Njihova sezona je tek počela. Jesenji vikendi rezervirani su za kušanje svih vrsti specijaliteta. A specijaliteti, definitivno jedan od razloga tisuća posjeta središnjoj Istri.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook